FTSO PERSONELİ KALİTEYE ODAKLANDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO PERSONELİ KALİTEYE ODAKLANDI

Haber Tarihi: 20.10.2015

FTSO Personeli, ISO 9001Kalite Yönetim Sistemi eğitimi aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon sistemine dahil olan ve Türkiye’deki 33 tane A sınıfı akredite Oda/Borsanın içerisinde yer alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası personeli, üye ve kamuoyu hizmet kalitesini arttırmak için ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerini yeniledi.

Eğitim, Türk Loydu Vakfı Eğitmeni Banu Yüksel tarafından verildi. 2 gün süren eğitimde ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ile TOBB Akreditasyon Standardı uygulamalarının entegre bir yönetim sistemi çatısı altında toplanması gerektiğine dikkat çeken Banu Yüksel, ayrıca 2015 yılı sonunda son taslak hali yayınlanan ISO 9001:2015 Revizyonu hakkında FTSO’da yapılması gerekli çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı; bir ürünün üretiminden ya da hizmet sunumundan, müşteriye ulaştığı yere kadar her süreçte müşterinin beklenti ve gereksinimlerini karşılayarak kaliteyi güvence altına alan, tüm bu süreçlerde müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir standarttır.

FTSO, Kalite Yönetim Sistemi uygulamaları ile aşağıdaki 10 ana başlıkta hizmetlerini sürekli iyileştirmek için çalışmalarına devam etmektedir.

• Hizmette Yüksek Performans
  • Stratejik Planlama
  • Yasa, Yönetmelik ve Standartlara Uygunluk
  • Bağlı Birimlerin Akreditasyonu
  • Güvenilirlik
  • Küresel Rekabet Üstünlüğü
  • Düşük Maliyet/Yüksek Kazanç
  • Toplum Memnuniyeti
  • İtibar Sürekliliği
  • Toplumsal Kazanç

ISO 9000:2008 Kalite Yönetim Sisteminin tüm kuruluşlar için faydaları ise aşağıdaki şekilde özetlenebilir;

• Uluslararası kimlik kazandırır.
  • Kuruluşların kendi bünyelerine uygun bir sistem kurarak bunun her zaman gelişim ve değişimine olanak verir.
  • Kamu ihalelerinde yeterlilik sağlar.
  • Maliyetler azalır, kar, verimlilik ve rekabet gücü artar.
  • Tedarikçilerin seçiminde, değerlendirilmesinde ve takibinde kolaylık sağlar.
  • İşletme faaliyetlerinin standartlaştırılmasını sağlayacak dokümantasyon (altyapı) oluşturulur.
  • Veriler ve istatistiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesini sağlar.
  • Kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atılmış olur.
  • Pazardaki şartlara daha hızlı ve esnek tepki vererek cironun ve pazarın artılmasını sağlar.
  • Müşteri tatminini gerçekleştirmek için kuruluşun kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanımını sağlar.