FTSO, ROTASINI BABADAĞ`A ÇEVİRDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO, ROTASINI BABADAĞ`A ÇEVİRDİ

Haber Tarihi: 21.11.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan “ROTAMIZ BABADAĞ PROJESİ” GEKA’ dan hibe almaya hak kazanmıştır.

Proje ile Türkiye’nin en önemli yamaç paraşütü noktası Babadağ’da FTSO 1200 m.’de yeni yamaç paraşütü pist alanı yapılması ve bu piste ulaşım için yol yatırım çalışması yapacaktır. Böylece 1200 m.de yapılacak alternatif pist ile Babadağ’ın 12 ay hizmet vermesi sağlanacaktır. Ayrıca bölgeye 1200 m. de bir pist kazandırılması ile yamaç paraşütü konusunda henüz eğitim aşamasında olan sporcuların bölgemize ziyaret sayısı arttırılacaktır.

Bu proje kapsamında 1700m., 1800m., ve 1900m pistlerine çıkan stabilize yolun 3,7 km bölümü kilit parke taşıyla döşenerek bu pistlere ulaşım daha güvenli hale getirilecektir.

Fethiye’nin alternatif turizm değerlerinin çekiciliğinin ve ulaşılabilirliğinin arttırılması amacıyla uygulanacak “Rotamız Babadağ Projesi” toplam 9 ay sürecek olup toplam bütçesi 989.843 TL’dir. Bu tutarın %75’i GEKA tarafından hibe olarak sağlanacak, kalan %25lik tutar ise Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacaktır.