FTSO TARIM SORUNLARINA EĞİLİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO TARIM SORUNLARINA EĞİLİYOR

Haber Tarihi: 16.05.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında  tarım ticareti ve tarıma dayalı sanayi hakkında ilgili ve yetkililerin görüşlerini dinledi.

Toplantı 15 Mayıs 2014 Perşembe günü gerçekleşti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Mayıs ayı olağan meclis toplantısına katılan Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Fethiye İlçe Tarım Müdürü Şaban Sarıkaya, Seydikemer İlçe Tarım Müdürü Engin Maraşlı, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Turgut Tokmak, Fethiye Ziraat Odasından Devrim Beyde, Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Toptancı Hali Şube Müdürü Adem Atlı ve tarım ticareti alanında sektör temsilcilerinin katılımlarıyla Fethiye’mizde tarım ticareti ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi hususunda görüşlerini bildirdiler.

Toplantıda öne çıkan konular; bölgesel tarım politikalarının oluşturulması, tarımsal ticaret ve sanayinin gelişmesine katkıda bulunulması, yaş sebze meyve alanında Rusya pazarında bölgemiz şirketlerinin söz sahibi olması için önderlik edilmesi için yol haritası çıkarılması idi.

Rusya pazarından başka yeni alternatif pazar araştırılması yapılması, mevcut tarım ürünlerinin yanına ürün çeşitlendirilmesi yapılması konuları da ele alındı. Fethiye ve Seydikemer’de tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin bölgeye katacağı faydalardan söz edildi.

Toplantıda ayrıca Moskova tarım ve gıda fuarı’nda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılacak stant ile yaş sebze meyve ticareti yapan tüccarların dış ticaret konusunda tecrübe edinmeleri ve yerel ihracatçı sayısının arttırılması hakkında fikir alışverişinde bulundular.

FTSO Olağan Meclis Toplantısı daha sonra toplantı karar tutanağının okunup, onaylamaması ve diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile son buldu.