FTSO Ticari Örf, Adet ve Teamül Kararı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO Ticari Örf, Adet ve Teamül Kararı

Haber Tarihi: 06.06.2011

5174 sayılı Kanunun 12’inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine istinaden, 17.03.2011 tarih ve 32 sayılı Meclis  Kararı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 09.05.2011 tarih ve 2011/21 sayılı onayı ile uygun görülen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası çalışma alanında uygulanacak ticari örf, adet ve teamül kararı:

“Kapalı olarak düzenlenen fatura, fatura bedelinin peşin olarak tahsil edildiği ve o faturaya ait borcun kalmadığı;  açık olarak düzenlenen fatura ise o fatura bedelinin ödenmediği”  manasına gelir.