FTSO ÜYELERİNE KOLAY KREDİ OLANAKLARI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO ÜYELERİNE KOLAY KREDİ OLANAKLARI

Haber Tarihi: 11.02.2014

Türkiye’de yaklaşık 26 banka ve 14 finansal kiralama şirketi ile iş birliği içinde olan Kredi Garanti Fonu Muğla Bodrum Şube Müdürü İbrahim Turhan ve Uzman Murat Hovardakaya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı makamında ziyaret etti.

11 Şubat 2014 tarihinde yapılan görüşmede Şube Müdürü İbrahim Turhan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine banka kredileri kullanması yolunda yardımcı olmak istediklerini söyledi. FTSO ile ortak bir çalışma içinde olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını söyleyen Turhan, önümüzdeki günlerde Fethiye’deki Banka Müdürleri ile bir toplantı düzenlemeyi düşündüklerini ve bu konuda odamızdan destek beklediklerini Yönetim Kurulu Başkanımıza iletti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan FTSO üyeleri için sağlanacak bu hizmette KGF Temsilcilerine yardımcı olacaklarını gerekli ne varsa severek yapacaklarını dile getirdi.

Kredi Garanti Fonu Nedir?

1991 yılında TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği )   ve KOSGEB ( Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi) tarafından  %33,25'er payla büyük ortak olarak kurdukları Kredi Garanti Fonu, Küçük ve Orta Ölçekli işletmelere destek vermek, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmek için kefalet sağlamaktır.

Banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmeler teminat problemini Kredi Garanti Fonu kefaleti ile giderilmektedir.