FTSO ÜYELERİNE MESLEKİ EĞİTİM AYRICALIĞI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO ÜYELERİNE MESLEKİ EĞİTİM AYRICALIĞI

Haber Tarihi: 06.12.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Yakut Mesleki Eğitim Merkezi arasında bir yıl süreli indirim protokolü imzalandı.

Üyeye hizmet amaçlı çalışmalarını sürdüren FTSO, Yakut Mesleki Eğitim Merkezi ile yaptığı protokol ile üye işletmelerin sigortalı çalışanlarının 2015-2016  eğitim yılı içerisinde açılacak olan meslek kurslarından %10 oranında indirimli olarak yararlanabilmelerini sağlayacak.

Yakut Mesleki Eğitim Merkezi çatısı altında düzenlenecek mesleki eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan standart eğitim programına göre uygulanacak ve katılımcılara kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecek.

FTSO Üyesi işletme çalışanlarının katıldıkları mesleki eğitimler sonrası alacakları MEB onaylı kurs bitirme belgesi, kamu kurumu kuruluşları ile özel sektör işletmelerde mesleki yeterlilik belgesi olarak kabul görmektedir.

*    MEB onaylı kurs bitirme belgeleri yurt dışı ülkelerde de denklik yaptırarak geçerli sayılmaktadır.

* Çalışanlarına eğitim aldıran işyerleri 6111 sayılı yasaya dayanarak sgk teşviklerinden yararlanabilmekte ve işveren katkı payından muaf olabilmektedirler.

2015-2016 Eğitim yılında Yakut Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak meslek kursları ve indirimli fiyatlar yan tarafta yer alan görselde bulabilirsiniz.

Detaylı Bilgi:

Yakut Akademi