FTSO ÜYELERİNE UR-GE DANIŞMANLIĞI HİZMETİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO ÜYELERİNE UR-GE DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

Haber Tarihi: 15.03.2017

Oda/Borsa çalışanlarına, “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Esasları ve Uygulaması (UR-GE)” eğitimi düzenlendi. 6-7 Mart 2017 tarihlerinde, TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen eğitime,  Ar-Ge ve Uluslararası İlişkiler personeli Bora Türkoğlu katıldı. Eğitim sonucunda, UR-GE desteklerinden faydalanmak isteyen FTSO üyelerine, danışmanlık hizmeti verilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Oda/Borsa üyesi işletmelerin ve firmaların UR-GE desteklerinden yararlanabilmeleri amacıyla Oda/Borsa çalışanlarına “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Esasları ve Uygulaması (UR-GE)” eğitimi düzenlendi. Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği'nin anlatıldığı Eğitim programına; Oda/Borsa çalışanları ve UR-GE Proje sorumluları katılım sağladı.  Eğitimde; UR-GE programının içeriği, proje hazırlama ve planlama, UR-GE proje uygulama esasları konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

İki gün süren UR-GE eğitiminde; Oda/Borsa çalışanlarının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi projesi ile ilgili olarak; proje eğitimi, danışmanlık, başvuru süreci ve kabul sonrası işleyişi ile proje kapanış süreçlerine, örneklerle ve sınıf içi deneyim paylaşımlarıyla hâkim olmaları sağlandı. Katılımcılara ayrıca; bazı Odalar/Borsalar tarafından hayata geçirilen ve devam eden UR-GE projeleri, “İyi Uygulama Örneği” adı altında aktarıldı.

UR-GE teşviklerinde kimler yararlanabilir?

• Sınai ve / veya ticari faaliyette bulunan veya yazılım sektöründe faaliyet gösteren kollektif, komandit, anonim, limited ve kooperatif şirketleri

• Türkiye İhracatçılar Meclisi

• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

• Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu

• İhracatçı Birlikleri

• İl/İlçe Ticaret ve/veya Sanayi Odaları

• Organize Sanayi Bölgeleri

• Endüstri Bölgeleri

• Teknoloji Geliştirme Bölgeleri

• Sektörel Üretici Dernekleri

• Sektörel Dış Ticaret Şirketleri(SDŞ)

• İşveren Sendikaları ve İmalatçıların kurduğu dernek, birlik ve kooperatifler

Desteklenen alanlar ve destek miktarları

• Şirketlerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik eğitim ve danışmanlık giderleri ile İşbirliği Kuruluşlarının Bakanlıkça uygun görülen proje bazlı gider

• Şirketlerin yıllık toplam 20.000 ABD dolarını aşmamak üzere, program bazında süresi 60 (altmış) saati geçmeyen yurtiçi eğitim giderlerinin %70'i

• UR-GE projeleri kapsamında ihtiyaç analizi, eğitim hizmeti, danışmanlık hizmeti, kümenin yurt dışında tanıtımı faaliyetleri ilişkin genelgede belirtilen giderlerin, en fazla %75’i proje bazında 400.000 ABD Dolarına kadar desteklenir.

• İşbirliği Kuruluşunca bu projelerde görevlendirilen en fazla 2 (iki) uzman personelin 3 yılı aşmamak üzere istihdam giderlerinin en fazla %75'i

• İşbirliği Kuruluşunca düzenlenen 10 adet yurt dışı pazarlama faaliyeti için (ortak pazar araştırmaları, pazar ziyaretleri, küme tanıtım faaliyetleri, ticaret heyetleri, yurt dışı fuar ziyaretleri, eşleştirme vb. organizasyonlar) için her bir faaliyet başına 150.000 $’a kadar, 10 adet alım heyeti faaliyeti için ise her bir faaliyet başına 100.000 $’a kadar, ulaşım-konaklama-tanıtım ve organizasyon giderlerinin en fazla %75'i

• Proje bitimini müteakip, şirketlerin yıllık 50.000 ABD Dolarına kadar 3 yıl alacakları proje bazlı danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderlerinin % 70’i

UR-GE desteklerinden faydalanabilmek için, ‘Ödeme Belgesi’ tarihinden itibaren 6 ay içerisinde başvurulması gerekmektedir. Başvurular Ekonomi Bakanlığına yapılacak. Destekten faydalanmak isteyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası işyerleri, ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabilecek.