FTSO ÜYELERİNİN SORUNLARI ANKARA`NIN GÜNDEMİNDE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO ÜYELERİNİN SORUNLARI ANKARA`NIN GÜNDEMİNDE

Haber Tarihi: 14.04.2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar  Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında video konferans yoluyla gerçekleştirilen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısına katıldı.

TOBB TSO Konsey üyelerinin katılımıyla 13 Nisan Pazartesi günü düzenlenen toplantıda söz alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Covid-19 virüsü salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle zor durumda kalan FTSO üyelerinin acil çözüm bekleyen sorunlarını ve beklentilerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na iletti.
Turizm sektörü başta olmak üzere Fethiye ve Seydikemer'deki tüm sektörlerin salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında zor durumda olduğunu kaydeden Çıralı, özellikle turizm sektörüne yönelik Turizm Destek Paketi, İş'e Devam Desteği kapsamında yaşanan başvuru sorunlarının yanı sıra FTSO'nun katkıda bulunduğu nefes kredisinin ivedilikle uygulanması yönündeki beklentileri Konsey üyeleri ve Hisarcıklıoğlu ile paylaştı.

Osman Çıralı'nın aktardığı sorunları ve beklentileri not alan Hisarcıklıoğlu, üyelerin tüm sorunlarının çözümü için ilgili Bakanlarla sürekli  temas halinde olduklarını ve düzenlemeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, nefes kredisi ile ilgili bankalarla görüşmelerde son aşamaya gelindiğini önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacağını ifade etti.