FTSO’YA BAŞARI ÖDÜLÜ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO’YA BAŞARI ÖDÜLÜ

Haber Tarihi: 09.06.2014

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde yürütülen 2011- 2013 yılları arasında yürütülen AB – Türkiye Odalar Forumu  yapılan kapanış toplantısıyla tamamlandı.

Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına katılan AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Memuru Meltem Şimşek eğitim sürecinin ardından Odada yaşanan değişimi anlattığı sunumuyla alkış aldı. Sunum sonrasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına verilen başarı ödülünü AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Memuru Meltem Şimşek aldı.

Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğuna Odaların Katkısı, AB-Türkiye Odalar Forumu II Projesi (ETCF-II) Kapanış Toplantısı, EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi ve AB Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Yücel’in de katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloguna Odaların Katkısı, AB – Türkiye Odalar Forumu (ETCF-II) Kapanış Toplantısı’nda konuşan EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının Türkiye’nin AB üyelik sürecini desteklediğini belirterek, “Türkiye-AB müzakerelerinin hızlandırılması, teknik konularda mesafe alınması, siyasi kararlarla kilitlenmemeli” diye konuştu.

EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, 2001'de Oda Geliştirme Programlarının ilki başlatıldığında oda ve borsalarda ciddi bir kapasite sorunu olduğunu belirterek, AB üyesi ülkelerin odalarıyla eşleştirecek oda ve borsa bulmakta sıkıntı yaşandığını anlattı.

Türk Oda ve Borsalarının kapasite gelişimine ve Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde oynadıkları rolün güçlenmesine yardımcı olmayı hedefleyen AB – Türkiye Odalar Forumu çalışmaları kapsamında 24 Türk Oda/Borsa görevlisinin EUROCHAMBRES Akademilerine burslu katılımı sağlandı. Akademi katılımcıları yönetim becerilerini ve üyelerine sundukları oda hizmetlerinin geliştirilmesini sağlayacak profesyonel bir eğitim programını takip ettiler.

Eğitim programlarına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından katılan AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Memuru Meltem Şimşek, eğitim sürecinin ardından Odada yaşanan gelişmeleri AB – Türkiye Odalar Forumunun son toplantısında bir sunum yaparak katılımcılardan alkış aldı.

Eğitime ilk başladığında AB Mali Destek Projeleri konusunda fazlaca bilgiye sahip olmamasına karşı, geçen 3 yıllık süreçte FTSO adına hazırlanan 9 projeden 4’ünün kabul edildiğini ve projeleri yürüten bir konuma geldiklerini dile getirdi.