FTSO "Yat Bağlama Yeri" Projesi Basın Açıklaması - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO "Yat Bağlama Yeri" Projesi Basın Açıklaması

Haber Tarihi: 11.11.2010

11.11.2010 tarihinde saat 17.00`de Fethiye Ticaret Odası`nda Fethiye "Yat Bağlama Yeri" ile ilgili basın açıklaması metni aşağıdadır:

Türkiye`de son yıllarda gelişme gösteren turizm dallarından birisi deniz turizmidir. Ülkemiz turizm gelirlerinin %25`ini oluşturan deniz turizmi desteklenmesi gereken önemli bir ekonomik sektördür. Son yıllarda gerek bölgemizde üretilen yatlar gerekse Fethiye’ye misafir olarak gelen özel ve ticari yat sayısında kayda değer artışlar gerçekleşmiştir. Bu gelişmelerle birlikte bölgemizin deniz turizmi açısından en önemli sorunu, yat limanı sayısının yeterli olmaması ve yat bağlama yeri açısından talepleri karşılayamamasıdır. İlçemize gelen yatların büyük bir çoğunluğu, yat bağlama yerinin yetersizliğinden dolayı Fethiye’de konaklayamamaktadır. Bu durum, ilçemizin deniz turizminden elde ettiği katma değeri düşürmektedir.  İlçemizin deniz turizminden hak ettiği payı alabilmesi için yat limanı ve yat bağlama yerine olan ihtiyacın acilen giderilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu çerçevede Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “yat bağlama yeri” projesi hakkında Oda görüşünü oluşturmak üzere 10 Kasım 2010 Çarşamba günü olağanüstü meclis toplantısı yapmıştır. Toplantıda, Fethiye Belediyesi temsilcisi Durcan KAYA tarafından söz konusu projenin yat limanı projesi olmadığı, 300 bağlama kapasiteli yat bağlama yeri projesi olacağı yönünde yapılan bilgilendirme sunumunun ardından Oda Meclisinin müzakereleri yat bağlama yeri üzerine olmuş ve oluşturulan görüş oybirliği ile kabul edilmiştir.

“Fethiye’deki ticaret erbabının yasal temsilcisi olarak bizler,  ilçemizde deniz turizminin önünün açılması için Fethiye Körfezi’nin taşıma kapasitesine uygun sayıda yat bağlama yerlerinin mutlaka yapılması gerektiği ifade etmek isteriz. Bu kapsamda, Kafe Geniş’in önüne yapılması planlanan “yat bağlama yeri”nin günübirlik teknelerin ve misafir yatların daha iyi kaliteli hizmet alması,   Körfez’deki görüntü kirliliğinin giderilmesi için bir an önce Fethiye Belediyesi tarafından yapılması ve Fethiye Belediyesi tarafından işletilmesinin son derece önemli olduğunu, bu çerçevede yat bağlama yeri projesinin önündeki bürokratik engellerin kaldırılması için tüm Fethiyelilerin çaba sarf etmesinin bölge ekonomisi açısından önem arz ettiğini tüm kamuoyuna duyururuz.