FTSO YÖNETİMİ 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA BASINLA BİR ARAYA GELDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO YÖNETİMİ 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Haber Tarihi: 10.01.2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri, Fethiye’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günlerini kutladı. Ziyaretlerde basının yaşadığı zorluklar ve Babadağ Teleferik Projesi ve Türkiye gündemi konuşuldu.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcıları Mete Ay, Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ege Gazetesi, SED Medya Grubu, Likya TV ile Fethiye ve Beşkaza Gazetesi’ni ziyaret etti, ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. FTSO Basın Yayın Halkla İlişkiler Sorumluları Selda Oğuz ve Özgür Ünal’ın da eşlik ettiği ve samimi ortamda geçen ziyaretlerde basının ve gazetecilerin sorunları ele alındı. Muğla ve Fethiye gündeminin de konuşulduğu ziyaretlerde Fethiye’nin tanıtımına basının katkısı da görüşüldü.

FTSO heyeti ilk olarak Fethiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ege Gazetesi sahibi Mesut Bölük’ü ziyaret etti. Mesut Bölük ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Basın mensuplarının çok kutsal bir görev yaptığını vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman basının yanında olduk. Basının desteğini de her zaman yanımızda hissettik. Basının içinde bulunduğu çalışma koşullarının zorluğunun farkındayız. Kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alması için gece gündüz demeden özveriyle çalışan, toplumun gözü, kulağı ve sesi olan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum." diye konuştu.

FTSO heyeti daha sonra FRT Televizyonu, Gerçek Fethiye Gazetesi, Dost Gazetesi, Zeybek Gazetesi ve FRT FM’i bünyesinde bulunduran SED Medya’yı ziyaret etti.  SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve Genel Müdür Sıdıka Kölemen ile görüşen FTSO heyeti tüm SED Medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. SED Medya’nın yenilenen ofisinde ilk ziyaretleri olduğunu kaydeden FTSO Başkanı Osman Çıralı, Seda Köktener’e başarılar dileyerek, Fethiye’ye ve Fethiye basınına yaptığı katkılardan dolayı tebrik etti.  Köktener de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Likya TV sahibi Tuğrul Yılmaz ve Örsan Yılmaz’ı ofislerinde ziyaret eden FTSO heyeti ardından, Fethiye ve Beşkaza Gazetesi sahibi Nur İlik ve çalışanlarını da ziyaret ederek 10 Ocak Gazeteciler günlerini kutladılar ve görevlerinde başarılar dilediler.

FTSO Yönetimi son olarak Fethiye’de görev yapan ulusal ajans temsilcileri, Anadolu Ajansı muhabiri Ali Rıza Akkır, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Murat Yalçın ve Demirören Haber Ajansı Muhabir Ergün Çıtak ile Gözde Yaşam Dergisi temsilcisi Birsen Uslu ile bir araya geldi.

Çalıca Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi Osman Baykuş'un şehir dışındaki programı nedeniyle Batı Akdeniz Gazetesi'ne ziyaret gerçekleştiremeyen FTSO Yönetimi, daha sonra FTSO Basın Yayın Halkla İlişkiler Birimi sorumluları Selda Oğuz ve Özgür Ünal’ın da Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Basının ve gazetecilerin çok kritik bir görevi yerine getirdiğini belirten FTSO Başkanı Çıralı, tarafsızlık ilkesiyle çalışan tüm basın emekçilerini kutlayarak, “Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici etik değerlerdir. Basını çalışmalarının da bu değerlere bağlılıkla çalıştığına inanıyorum. Demokrasi geliştikçe basın özgürlüğü konusunda yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkacaktır.” dedi.