FTSO YÖNETİMİ ÇİFTÇİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO YÖNETİMİ ÇİFTÇİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Haber Tarihi: 14.05.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle Seydikemer Ziraat Odası ve Fethiye Ziraat Odasını ziyaret etti.

Kurum ve kuruluşlarla işbirliğine büyük önem veren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle Seydikemer Ziraat Odası ile Fethiye Ziraat Odasını ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın TOBB Genel Kuruluna katılması sebebiyle ziyaretler FTSO Başkan Vekili Mete Ay, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim tarafından gerçekleştirildi.

İlk olarak Seydikemer Ziraat Odasını ziyaret eden FTSO Yönetimi, Vali Esengül Civelek’in de iştirak ettiği programa katılım sağladı. Programın ardından Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, daha sonrasında da Fethiye Ziraat Odasını ziyaret ederek Oda Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret eden FTSO yöneticileri, ziraat odası başkanları nezdinde Seydikemerli ve Fethiyeli çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mete Ay, insanların en temel ihtiyacının tarımsal üretim olduğuna vurgu yaparak “Ülkemizde ve dünyada nüfus her geçen gün artıyor. Tarımsal üretim, özellikle de organik tarım daha da önem kazanıyor. Bu açıdan çok şanslıyız ki üretime çok elverişli toprak ve iklime sahibiz. Bilinçli üreticilerimiz var. Çiftçilerimiz üretiyor, bizim odamızın üyesi ihracatçılarımız da bu ürünlerin ülkemizde ve dünyada satılmasını sağlıyor. Bu bakımdan iki odanın ilişkisi daha da önem kazanıyor. Bu özel ve anlamlı günde Ziraat Odalarımız nezdinde bölgemizde üretim yaparak, Allah’ın bize verdiği nimetleri değerlendiren, üreterek bölge ve ülke ekonomimize değer katan çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyoruz.” dedi.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, FTSO yöneticilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederek Seydikemer’in Muğla’nın en önemli tarım bölgesi olduğunu, FTSO’nun faaliyet alanı içerisinde olan Seydikemer’de tarımın gelişmesi için iki kurumun işbirliğinin etkili olacağını söyledi.

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit de FTSO Yöneticilerine teşekkür ederek, Fethiye’nin bir turizm bölgesi olduğu kadar tarım bölgesi de olduğunu belirtti.