FTSO YÖNETİMİ MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÖDÜL TÖRENİNİ KATILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO YÖNETİMİ MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÖDÜL TÖRENİNİ KATILDI

Haber Tarihi: 15.12.2017

İstihdam seferberliği kapsamında Ocak 2017’den bu yana istihdamlarını en fazla artıran iller, sektörler ve firmalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Muğla’nın da 5. Sırada yer alan il olması nedeniyle Muğla’nın ödülünü Vali Esengül Civelek aldı. Muğla’da bulunan Oda ve Borsaların da katılım sağladığı törene Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Gürsu Özdemir, Mehmet Adnan Bakırcı, Ömer Eriz, Halit Saraç ve Fikret Koyuncu da katıldı.

Ödül töreni kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın himayelerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB tarafından düzenlenen ödül töreninde 2017 yılında 73 bin 440 kişiye ek istihdam sağlayan Muğla, sayısal olarak istihdamını en çok arttıran ilk beş il arasına girerek, ödüle layık görüldü. Muğla’da bulunan Oda ve Borsaların da katılım sağladığı törene Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Gürsu Özdemir, Mehmet Adnan Bakırcı, Ömer Eriz, Halit Saraç ve Fikret Koyuncu da katıldı.

Muğla’nın ödülünü Vali Esengül Civelek aldı. Muğla’nın ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Vali Esengül Civelek’e verildi.

Ankara dönüşü Milli İstihdam Seferberliği Ödül Törenini değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, istihdamı arttırmaya yönelik yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İşsizliğin en köklü önleminin mesleki eğitim olduğunu ifade eden Arıcan, imzalanan "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü”nün hayırlı olmasını diledi. 2015 yılında FTSO tarafından AB fonlarından alınan destekle yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesini hatırlatan Arıcan, gerek Oda çalışmaları gerek TOBB tarafından hayata geçirilen projeleri bölgemizde uygulayarak mesleki eğitimin yaygınlaşması ve işsizliğin önüne geçilmesi için çalışacaklarını kaydetti.