FTSO YURT DIŞI TANITIM ÇALIŞMALARI ITB BERLİN’LE DEVAM EDİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO YURT DIŞI TANITIM ÇALIŞMALARI ITB BERLİN’LE DEVAM EDİYOR

Haber Tarihi: 02.03.2018

2018 turizm sezonu öncesi yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ITB Berlin fuarında bölgemizi tanıtacak.

Son yıllarda bölgemize gelen yabancı turist sayısındaki düşüşü göz önüne alarak 2018 turizm sezonu öncesi tanıtım stratejisi hazırlayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bölgemizin klasik turizm pazarı olan Avrupa ile ilişkileri kuvvetlendirmek için Avrupa’da düzenlenen turizm fuarlarına katılıyor. Geçtiğimiz kasım ayında Londra World Travel Market’e ve Ocak ayında Hollanda Utrecht Fuarına katılan FTSO şimdi de milyonlarca ziyaretçisi olan ve sadece profesyonellerin katılabildiği Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ITB Berlin turizm fuarına katılmaya hazır. FTSO adına ITB Berlin fuarına katılacak olan FTSO Başkan Vekili Günay Özütok, FTSO Meclis Üyesi Tayfun Budak ve Kokartlı Rehber Barış Duman, fuar öncesi değerlendirmede bulundular. Fuar için öne çıkan öngörü ise Yunanistan ve Türkiye’nin fuarın gözdesi olacağı yönünde oldu.

Fuar katılımına ilişkin bilgi veren FTSO Başkan Vekili Günay Özütok “Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından olan Berlin fuarına ilçemiz adına, odamız adına katılacağız. 2018 yılına hazırlık yapacağız. 2018 turizm sezonunda beklentilerimiz geçmiş yıllara göre daha yüksek. Bu fuara katılarak da bu beklentiyi yukarı taşımak istiyoruz. Oda olarak ilçemize katkı sunabilecek bütün fuarlara katılıp ilçemizi oralarda doğru bir şekilde tanıtıp, ilçemize insanların gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. ITB Berlin fuarının da ilçemize değer katacağını düşünüyoruz. Arkadaşlarımla ITB Berlin Fuarına katılarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağız.” dedi.

ITB Berlin’nin 2018 sezonunun önemli bir göstergesi olacağını belirten Tayfun Budak ise şu ifadelere yer verdi: “2018’in en önemli fuarı ITB Berlin başlıyor. Bu sene almış olduğumuz bilgiler Yunanistan ve Türkiye’nin öne planda olacağı yönünde. Burada 2018 sezonunun nasıl geçeceğini çok iyi bir şekilde göreceğiz. Daha önce Utrecht ve EMITT’e katıldık. Burada sarı ışığı görmüştük umarım Berlin’de yeşil ışığı görüp iyi bir sezon geçiririz.”

Kokartlı Rehber Barış Duman’da diğer yurt dışı fuarlarında alınan umutlu izlenimleri ITB Berlin fuarında da almayı umut ettiklerini söyledi. Duman, Fethiye’nin en iyi şekilde tanıtımı için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.