GALERİCİLER YİNE SINAVDAYDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GALERİCİLER YİNE SINAVDAYDI

Haber Tarihi: 28.05.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  iştiraki MEYBEM A.Ş. ile birlikte 2. el motorlu taşıt alım satımı faaliyeti yapan firma yetkilileri ve çalışanlarına yönelik düzenlediği sınava 37 kişi katıldı.

FTSO’nun birçok meslek için yasal zorunluluk haline gelen mesleki yeterlilik belgesi sınavları devam ediyor. FTSO’nun ev sahipliği yaptığı Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavları, 27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sektörde Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni zorunlu hale getiren yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından FTSO’nun düzenlediği dördüncü sınavlara Fethiye ve Seydikemer’de ikinci el araç alım-satım işi yapan 37 firma sahibi  ve sektör çalışanı katıldı.

180 galerici sınav için başvuruda bulundu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Eylül 2018 tarihinden itibaren düzenlenen sınavlar için bugüne kadar toplam 180 kişi başvuruda bulundu. 27-28 Mayıs 2019 tarihinde yapılan dördüncü sınav, iş sağlığı ve güvenliği ile mesleki sorulardan oluşan teorik bölüm ile araç başında alım-satım işlemlerinin yürütüldüğü performans sınavı olmak üzere iki aşamalı olarak yapıldı. Sınavların, teorik bölümü FTSO Hizmet Binası Likya Salonu’nda, uygulamalı bölümü ise Bakırcılar Otomotiv’e ait galeride yapıldı.

Sınavlarda başarılı olan ve Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan firma yetkilileri, yönetmelikte yazılı şartları yerine getirdikten sonra Muğla Ticaret İl Müdürlüğü’nden Yetki Belgesi alarak ikinci el motorlu kara taşıtı alım satım faaliyetlerine devam edebilecek.