GAVCAR`DAN FTSO`YA ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GAVCAR`DAN FTSO`YA ZİYARET

Haber Tarihi: 19.11.2012

Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu giriş katında konuşlandırılan Fethiye İşletme Fakültesi`nin Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar`dan FTSO`ya ziyaret. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ile görüşen Prof. Dr. Gavcar, "Fakülte için ayrılan araziyi gördüm. Çok muhteşem. Mimarlarımıza burada üniversite rektörlük binası da olacak düzeyde, ileriye dönük bir proje çizmelerini önerdim. Her şey güzel olacak" dedi.

Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, ilçemizde başladığı ziyaretler kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan`ı da ziyaret etti. İşletme Fakültesi`nin Fethiye`ye kazandırılmasına öncülük eden Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği`nin de yönetiminde bulunan Başkan Arıcan`a, Dekan Prof. Dr. Erdoğan Gavcar`dan sevindirici haberler getirdi. Prof. Dr. Gavcar, "Fakülte için ayrılan araziyi gördüm. Çok muhteşem. Mimarlarımıza burada üniversite rektörlük binası da olacak düzeyde, ileriye dönük bir proje çizmelerini önerdim. Her şey güzel olacak. Belki bizler göremeyeceğiz. Ancak belki bir 20 yıl sonra Fethiye`de kocaman bir üniversite yükselecektir. 1000 dönüm alan üzerinde İşletme Fakültesi`nin projesinin çizimi için sözleşme imzalanmıştı. Proje çizimi başladı. Devam ediyor. Devlet desteğini henüz sağlayamadık. Hayırsever desteğine ise çok ihtiyacımız bulunmaktadır. İşletme Fakültemize bağlı 5 bölüm kurulacak. Bunlar `İşletme`, `Turizm İşletmesi`, `Ekonomi Finans`, `Ulusal Ticaret ve Lojistik`, `Yönetim Bilişim Sistemleri`dir" dedi.

Arıcan`dan `tam destek` sözü

Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği ile Fethiye`ye İşletme Fakültesi`nin kazandırılmasında temel rol oynayan isimlerin başında gelen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ise İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar`a çalışmalarda tam destek ve işbirliği sözü verdi. Başkan Arıcan, "Bunun ne siyaseti, ne de menfaati olur. Bu işe İlçe halkı, herkesin karınca kararınca destek vermesi lazımdır. Gücümüze güç katalım. Var gücümüzle çalışalım. Bunu başardığımızda Fethiye`nin de önünü açmış olacağız. Fethiye`de Üniversite hedefimizi hayata geçirmek için gece-gündüz hep birlikte çalışacağız. Hedef 2013-2014 eğitim-öğretim yılında üniversitemize öğrenci almaktır. Fethiye kamuoyunun maddi ve manevi desteklerine ihtiyacımız vardır. İşletme Fakültesi hem esnaflarımıza kazandıracak, hem de işletmelerimiz için nitelikli iş gücünü ortaya çıkaracaktır. Bunun için bizlerin elini taşın altına sokması lazımdır" diye konuştu.