GAZETECİLER TOPLUMUN GÖZÜ, KULAĞI, SESİDİR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GAZETECİLER TOPLUMUN GÖZÜ, KULAĞI, SESİDİR

Haber Tarihi: 09.01.2013

Çalışan Gazeteciler Günü" 1961 yılında ilan edildi. Aradan tam 52 yıl geçti. Gazeteciler zor koşullar altında kamusal görevini yerine getirmeye, toplumun “gözü, kulağı, sesi” olmaya çalışıyor; halkın bilgi edinme hakkı için mücadele veriyor… Gazetecilik faaliyeti mesai kavramı olmayan 24 saat kesintisiz yapılan büyük özveri isteyen bir iştir. Hayatta acısıyla, tatlısıyla; doğrusuyla, yanlışıyla; güzeliyle, çirkiniyle ne varsa gazeteciler vasıtasıyla topluma yansıtılır ve paylaşılır.

Unutulmamalıdır ki, gazetecilerin olmadığı toplumlarda, demokrasiden söz edilemez… Bir ülkede demokrasinin gelişmesinde basının çok önemli rolü bulunmaktadır. Demokrasinin gelişmesi için vatandaşın ülkede ve dünyada olup bitenlerden doğru ve anında haberdar olması gerekir. Vatandaşa bu haberi taşıyacak olan basın yayın kuruluşlarıdır. Basın, demokrasilerde haklı olarak dördüncü güç olarak nitelendirilmiştir. Ama bu meslek ifa edilirken hiçbir zaman etik kurallar ihmal edilmemeli, objektif ve tarafsızlıktan ödün verilmemelidir.

Anadolu basını bir özelliği ile dünyadaki benzerlerinden ayrılır. Kurtuluş Savaşı sırasında Kuva-yi Milliye hareketinin duyulması, yayılması, taraftar kazanması basın aracılığı ile sağlanmıştır. Bu hiç bir zaman unutulmamalıdır. Basın yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne de  koşulsuz destek vermiş, yanında yürümüştür.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bize destek olan, çalışmalarımızı her zaman halkımızla paylaşmamızı sağlayan, ilçemizin tanıtımında katkısı bulunan yerel ve ulusal tüm basın çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.