Gecikme zamlarına af geldi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Gecikme zamlarına af geldi

Haber Tarihi: 04.03.2011

Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Üyelerine Önemli Duyuru Ödenmeyen oda aidatlarının gecikme zamlarına af getirilmiş olup aidat borcunu altı ay içinde ödeyen odamız üyeleri gecikme zammı ödemeyecektir.

25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 17 nci maddesinin onbirinci fıkrasının (a) bendi ile; üyelerimizin Odamıza olan aidat borçlarının faizleri de af kapsamına girmiştir.

Yapılan düzenlemeye göre, aidat borçları asıllarının tamamının; Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen aydan başlamak üzere altı ay içinde ödenmesi halinde bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların, alacak asıllarının Kanunun yayımlandığı tarihten önce kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir.

Buna göre anılan Kanun hükmü gereği; 1 Mart 2011 tarihinden itibaren altı ay içinde (altı aylık sürenin son günü tatile rastladığı için, tatili takip eden ilk iş günü 2 Eylül 2011 akşamına kadar) aidat borç asıllarının tamamının ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan gecikme zammı tahsil edilmeyecektir.

Üyelerimiz aidat borçlarını; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Veznesi’nden ödeyebilecekleri gibi Odamıza ait aşağıda belirtilen banka hesap numaralarından da ödeyebilirler.

Banka IBAN Numaralarımız:

1.   Yapı Kredi Bankası Fethiye Şubesi TR32 0006 7010 0000 0061 3256 38