GEKA DESTEK PROGRAMLARI HAKKINDA FTSO YÖNETİMİNE BİLGİ VERDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GEKA DESTEK PROGRAMLARI HAKKINDA FTSO YÖNETİMİNE BİLGİ VERDİ

Haber Tarihi: 05.07.2018

Güney Ege Kalkınma Ajansı Muğla Yatırım Destek Ofisi yetkilileri, 4 Temmuz Çarşamba günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda, GEKA yetkilileri FTSO Yönetim Kuruluna, GEKA’nın kurumsal yapısı ve 2018 açık destek programları ile ilgili bilgi verdi.

FTSO ile Güney Ege Kalkınma Ajansı arasından 2014 yılında yapılan protokol kapsamında FTSO üyeleri başta olmak üzere, Fethiye ve Seydikemer bölgesindeki işletmelere ve potansiyel yatırımcılara devlet destek ve teşvikleri hakkında bilgilendirmeler yapan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Muğla Yatırım Destek Ofisi yetkilileri FTSO Yönetim Kurulu Üyelerine 4 Temmuz Çarşamba günü ziyarette bulundu. Uzman Hüseyin Çiftçi ve Koordinatör Mehmet Yasin Kartal’la bir araya gelen FTSO Yönetim Kurulu üyelerine ajans destekleri hakkında bilgi verildi.

Yaptıkları sunumla Kalkınma Ajanslarının kurumsal yapısı ve destek mekanizmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Yasin Kartal, 2018 yılı Proje Teklif Çağırısı başvurularının sona erdiğini, Fizibilite Desteği ve Teknik Destek dışında açık destek çağrısının bulunmadığını aktardı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ve Oda üyelerinin kurumsallaşma amacıyla GEKA teknik destek başvurularına müracaat edilebileceğini ifade eden Yatırım Destek Ofisi yetkilileri, Odamızın girişimde bulunmayı planladığı araştırma desteği için de fizibilite desteğinin örtüştüğünü söyledi.

Ajansın, turizm bölgelerinin tanıtım faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışı fuar katılımlarında bulunduğunu, söz konusu fuarlara kamu kurum ve kuruluşlarının davet edildiğini belirten Hüseyin Çiftçi, tanıtım materyali konusunda da direkt olarak Odalara bir destek olmadığının, GEKA’nın faaliyet alanı içerisinde kalan tüm turizm bölgelerini derleyen tanıtım dokümanları hazırlanmasını ve basımını Ajansın üstlendiğinin altını çizdi.