GEKA Proje Bekliyor - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GEKA Proje Bekliyor

Haber Tarihi: 10.08.2012

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2012 yılı Proje Teklif Çağrısı doğrultusunda yayınladığı Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı kapsamında düzenlenen Proje Hazırlama Eğitimi 08-09 Ağustos tarihlerinde, 16 kişinin katılımıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı uzmanları Hüseyin Çiftçi, Selen Eğit ve Songül Başar tarafından verilen eğitimde,  üyelerimize proje döngüsü yönetimi olarak adlandırılan proje yönetimi sistemini kullanarak proje mantığının aşılanması amaçlandı. İki gün süren eğitimde katılımcıların proje fikrinin belirlemesine,  projenin hedeflerine ulaşması için kullanılacak araçların mantıksal hiyerarşisini kurmasına, mevcut durumun analiz edilmesine ve proje yazımının diğer adımlarının geliştirilmesine katkı sağlandı. Eğitimde katılımcılar Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı’nın öncelikleri, amaçları ve süresi hakkında da bilgilendirildi.

Eğitimde katılımcılar, GEKA uzmanları liderliğinde yaptıkları grup çalışmasının çıktılarını yaptıkları sunum ile paylaştılar. Kendi projelerini de diğer katılımcıların verdiği yenilikçi öneriler ve uzmanların önerileri ile geliştirme fırsatı elde ettiler.

GEKA Uzmanı Hüseyin Çiftçi, düzenledikleri eğitim programına Fethiye’deki katılım oranından duydukları memnuniyeti dile getirirken, ilçemizden mümkün olduğu kadar çok proje başvurusu beklediklerini belirtti.