GEKA YATIRIM DESTEK OFİSİ ARTIK FTSO`DA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GEKA YATIRIM DESTEK OFİSİ ARTIK FTSO`DA

Haber Tarihi: 28.08.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'ndan bir ilk daha  hayata  geçirildi. GEKA Yatırım Destek Ofisi haftanın bir günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası hizmet  binasında faaliyet  gösterecek.  İlçeler genelinde ilk olan uygulama hakkında hazırlanan protokol FTSO Başkanı Akif Arıcan ile Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata arasında imzalandı.

Protokol töreninde konuşan FTSO Başkanı Akif Arıcan üyelerinin fon ve kaynaklardan daha fazla faydalanılması amacıyla GEKA Yatırım Destek Ofisinin FTSO binasında hizmet vermesi için müracaat ettiklerini belirterek, "Bölgemizde iş ve yatırım imkânlarının artırılması için önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'ndan  bir ilk daha  hayata  geçirildi. GEKA Yatırım Destek Ofisi'nin Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası hizmet  binasında faaliyet  göstermesi için FTSO ile Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında hazırlanan protokol  27 Ağustos Çarşamba Günü FTSO Binasında imzalandı. İmzalanan protokol ile bir ilçede faaliyet gösteren tek GEKA Yatırım Destek Ofisi de hizmetine başlamış oldu

Üyelerinin teşvik ve desteklerden azami oranda yararlanması amacıyla hareket eden Fethiye Ticaret ve Sanayi  Odası'nca, GEKA Yatırım Destek Ofisi'nin FTSO Binasında hizmet vermesi için yapılan müracaat GEKA tarafından olumlu bulundu ve bir yatırım uzmanının haftanın bir günü FTSO binasında hizmet vermesi kararı alındı. GEKA Yatırım Destek Ofisi'nin FTSO Binasında hizmet vermesi için hazırlanan protokolün imza törenine FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata,Muğla Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Çiftçi, İzleme Değerlendirme Birimi Uzmanı Zeynep Gök ve Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi Uzmanı Yeşim Esen katıldı.

Fethiye  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan yaptığı açıklamada ''Üyelerimizin teşvik ve desteklerden azami oranda yararlanabilmesi ve bölgenin yatırım hacminin artırılması için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Odamız'da kurulan proje birimimiz 2,5 yıldır bu amaçla hizmet vermektedir.

Bu süreçte, hibe ve teşvik mekanizmaları ile ilgili üyelerimizi bilgilendirme amaçlı çok sayıda toplantı düzenledik ve yatırım kararlarına etki edebilecek verilerin oluşturulması için yayınlar çıkardık. Ayrıca, bölgemizde uygulanan destekler hakkında danışmanlık faaliyetlerimizi de sürdürdük. Bununla beraber Oda olarak farklı sektörlerde ve konularda hazırlanan 4 projemize destek alarak yaklaşık 1,5 milyon TL hibenin Fethiye’de kullanılmasını sağladık.

Bu süreçte, Güney Ege Kalkınma Ajansı en önemli stratejik ortağımız olmuştur. Üyelerimizin GEKA tarafından sağlanan desteklere daha etkin ulaşabilmesi ve ilk temas noktası olan Yatırım Destek Ofisi’nden doğrudan destek alabilmeleri için bir ajans uzmanının haftanın 1 günü Odamızda faaliyet göstermek üzere görevlendirilmesi talebinde bulunduk.

Ajansın bu talebi olumlu karşılaması üzerine, GEKA ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası arasında bugün huzurlarınızda bir protokol imzalanacaktır. Bu protokol ile GEKA Yatırım Destek Ofisi ilk defa bir ilçede hizmet verecektir.

Bu protokol ile üyelerimiz Odamızda faaliyet gösterecek olan Yatırım Destek Ofisi irtibat noktasından sadece Ajans destekleri hakkında değil, Türkiye’deki tüm teşvikler hakkında bilgi ve destek alabileceklerdir. Bu girişimin bölgemizde iş ve yatırım imkânlarının artırılması için önemli bir adım olduğunu düşünmekteyiz. Katkı ve işbirliği için Güney Ege Kalkınma Ajansı’na teşekkürlerimizi sunar, imzalayacağımız protokolün Fethiye için hayırlı olmasını dilerim.''dedi.

Protokolün imzalanmasından sonra  konuşan GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata''Ülkemiz  genelinde  26 adet  şube  ile  faaliyet  gösteren Kalkınma Ajansları olarak  amacımız,  yerelde  bulunan  aktörler  ile  işbirliği içerisinde sorunları tartışmak, çözümler  üretmek, projeler geliştirmek  ve  bu  projeleri hayata  geçirmektir. Bugün de bunun için  buradayız. GEKA olarak Aydın, Muğla ve  Denizli'den sorumluyuz ve  her ilde Yatırım Destek Ofisi'miz var. Fakat  Fethiye gibi merkeze uzak olan ilçelerimizde ve  bu uzaklığa rağmen  iyi ilişkiler kurduğumuz ve  geliştirmiş olduğu  projeler ile dikkat  çeken  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile  işbirliğine girdik.  Bir  uzmanımızı,  haftanın  bir günü sadece  ajansımızın yanında tüm Türkiye ve uluslararası platformlarda ki destek  ve  teşvikler konusunda yerel aktörleri bilgilendirmek için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda görevlendiriyoruz. Görüyoruz ki Fethiye'de üretilen  projelerin  kalitesi  her geçen gün artıyor. Şuan için haftada bir gün  olarak  hizmet vereceğiz ama mevzuata ve  ihtiyaca  göre  sürekli faaliyet  gösterilmesi gündeme  gelebilir. Bu anlamda  Ofisimizin burada  faaliyet  göstermesi için vermiş oldukları destek ve göstermiş oldukları ilgiden dolayı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na  çok teşekkür ederim''dedi.