Türkiye’nin 4 bir yanındaki genç girişimciler, Türkiye Odalar ve Borsalar çatısı altında Ankara’da buluştu. TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Bilgilendirme Seminerine, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Muğla Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri (GGK) Çağkan Uran ve Kerim Ali Tosun katıldı. Seminerde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, genç girişimcilere tavsiyelerde bulunarak, içinde bulundukları kurumu daha iyi tanımalarını ve kendi başarılarını anlatarak, gençlere rol model olmalarını istedi.
Başkent Ankara’da TOBB İkiz Kuleleri’nde 2-3 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenen bilgilendirme seminerine GGK Muğla İl İcra Komitesi adına Başkan Mehmet Yapıcı, Başkan Yardımcısı Çağkan Uran ve Komite üyeleri Zafer Çeliköz, Berke Altınsoy ile Kerim Ali Tosun katılım sağladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, seminerin açış konuşmasında 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulunu, 2009 yılında ise Genç Girişimciler Kurulunu kurduklarını hatırlatarak, 8 bin genç girişimcinin TOBB çatısı altında buluştuğunu söyledi. Yaptıkları çalışmaların duyulması için medyayı kullanmalarını isteyen Hisarcıklıoğlu, “İlinizde genç girişimci kurulu diye bir kurul olduğunu ve ilin başarılı girişimcilerinden bir araya gelen bir grubun olduğunu bir kere hissettirin. İlin protokolü, valisi, belediye başkanı, milletvekillerine merhaba deyin. Tanısınlar sizi. Önünüz ancak böyle açılacak. Oda/borsa başkanlarından tavsiye alın.” dedi.
“Proje yapın kalkınma ajanslarından para alın”
Genç girişimci kurullarının TOBB’dan bütçe istediğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Aslında bütçe sizin elinizde var. Nerede var? Odanızda var. Akıllı adam ilindeki oda/borsalarla iyi diyalog kurarsa istediği kadar bütçe alır. Bütün mesele kendi becerinizi kendi başarınızı, faaliyetleriniz noktasında bütçeyi oda/borsalarımızdan alırsınız. İkincisi her il zengin olmak istiyor. Kalkınma ajansları bunun için var. Kalkınma ajanslarında proje yaparsanız ki akademik danışmanlarımızın görevi size yardımcı olmak. Her ilde akademik danışmanlarımızla yakın çalışmanız lazım. Sizden bir ricam da bu. Onlarla yakın çalışacaksınız ki proje yapabilin. Proje yapın kalkınma ajanslarından para alın.” diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, zengin olabilmenin yolunun girişimcilikten geçtiğini, işsizliğin çözümünün de girişimcilik sayısının artmasına bağlı olduğunu belirtti. Gençleri girişimciliğe cesaretlendirmenin görevleri olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, en büyük potansiyelin üniversitelerde olduğunu, üniversiteli gençleri girişimcilik konusunda cesaretlendirmelerini istedi.