GENÇLERE İŞ FIRSATLARI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GENÇLERE İŞ FIRSATLARI

Haber Tarihi: 15.02.2013

Umem Beceri’10 projesi kapsamında firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla İŞ-KUR aracılığı ile  4 yeni kurs daha açıldı. Fethiye’deki işsiz gençlere meslek edindirilerek işe yerleştirilmesi için büyük çaba harcayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası daha fazla kurs açarak gençlere iş fırsatları yaratmayı hedeflemektedir.

30 Ocak 2013 de kursiyer seçmeleri yapılan "Aşçı Çırağı (272 saat), Satış Temsilcisi (184 saat) , Bilgisayar Destekli Harita Çizimi (450 saat), Elektrik Tesisatçılığı kursları(600 saat) " 11 Şubat 2013 de başladı. Kurslar hafta içi 16:30-22:30 arasında veriliyor. Teorik eğitim boyunca kursiyerlere İŞ-KUR tarafında günlük 20 TL ve işbaşı eğitimi boyunca da 25 TL cep harcılığı ödenmektedir. Ayrıca eğitim süreci boyunca kursiyerlere sağlık sigortası yapılmaktadır.

Açılacak olan yeni kurslara kayıt yaptırmayı düşünen ve meslek sahibi olmak isteyen gençlerin  FTSO'ya müracaat etmeleri gerekmektedir.