Gıda Güveliğinde Uluslararası Standardı Yakalamak İster Misiniz? - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Gıda Güveliğinde Uluslararası Standardı Yakalamak İster Misiniz?

Haber Tarihi: 18.02.2010

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

(TSE PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞIEĞİTİM, PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE DÜZENLENEN)
 EĞİTİM PROGRAMLARI

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ

Amaç

Hedef Kitle

Süre

Eğitim İçeriği

Eğitim Amacı, Gıda üretim zincirinde bulunan herhangi bir kuruluşun, gıdanın tüketimi esnasında güvenli olmasını temin edebilmek için gıda üzerindeki güvenlik tehlikelerini yönetmeye yönelik bir sistemin nasıl kurulacağı ve yönetileceği konusunda temel bilgilerin aktarımının sağlanmasıdır.

Bu konuda ihtiyacı olduğu belirlenen veya bizzat talep eden gıda sektöründe çalışanlar.

2 Gün

• Temel kavramların açıklanması,
• ISO 22000 Standardının Bütün maddelerinin  yorumlanması,
• Ön Gereksinim  Programlarının oluşturulması(OGP,OOGP),

HACCP Uygulama aşamaları ile ISO 22000 Standardının Eşleştirilmesi,
• Akış Şemaları Tehlike Analizleri -HACCP Planının oluşturulması,
• Temel gıda mevzuatlarının ele alınması ve takip yöntemleri,
• Gıda güvenliği yönetim sisteminin geçerli kılınması, doğrulanması ve iyileştirilmesi,
• Pratik ve örnek çalışmalar,
• Tetkike özgü terimler tarifler,
• Tetkik teknikleri, Uygunsuzluklar-Örnek olaylar,

İlgili Birim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Birimi

Tel: 614 11 15; Faks: 614 57 91

Notlar: * Program Sonunda Katılımcılara TSE Tarafından Sertifika Verilecektir * Programlara Katılım Ücreti: 2 Günlük Eğitimler İçin 70,00 TL’dir  * Programlar Yeterli Katılımcı Sayısına Ulaşılması Halinde Başlatılmaktadır. (En Az 30 Katılımcı) * Eğitimlerde Katılımcı Sayısı Sınırlı Olup, Kayıt Sırası Esas Alınacaktır.