GTİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GTİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU

Haber Tarihi: 23.07.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının iştiraki bulunan Gümrük İşletmeleri AŞ’nin 20.07.2013 Cumartesi günü saat 18:00 de TOBB İkiz Kuleleri’nde, yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan görevlendirildi.

Olağanüstü genel kurul Yassıada ve Sivriada’ da kültürel ve turizm amaçlı yatırım hizmetlerinin yapılması, işletilmesi ve devredilmesi amacıyla Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş ye yetki verilmesi amacı ile yapıldı.

2005 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) “Yap-İşlet-Devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize ediyor. “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye’de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısı olan GTİ, projelerine Türkiye’deki diğer sınır kapıları ile hız kazandırıyor.  Yolcuların her türlü ihtiyacına cevap vermekte olan yiyecek-içecek mekanları, bankalar, hediyelik eşya ve gümrüksüz satış mağazaları en modern şekilde yenilenip hizmete sokulmaktadır. Yenileme kapsamında; idari ve ticari binalar, giriş-çıkış kontrol üniteleri, arama hangarları, kaçak eşya depoları, peronlar, kantarlar, sosyal tesisler, TIR park alanları inşa edilmiştir. X-ray araç tarama sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, kapalı devre kamera ve güvenlik sistemleri en modern halleriyle uygulanmaktadır. Bu çerçevede, GTİ tarafından sadece ticari alanlar işletilmekte olup, gümrük ve pasaport kontrolü gibi her türlü idari işlem ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmaya devam ediliyor.