GÜÇ BİRLİĞİ HAREKETE GEÇMEK İÇİN HÜKÜMETİN KURULMASINI BEKLİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ HAREKETE GEÇMEK İÇİN HÜKÜMETİN KURULMASINI BEKLİYOR

Haber Tarihi: 03.07.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde geçtiğimiz yıl kurulan Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu 2015 yılı Temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi. 2 Temmuz Perşembe günü FTSO Meğri Salonunda yapılan toplantıya Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Ali Kuştan başkanlık etti.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Temmuz ayı toplantısının gündeminde Fethiye’nin imar sorunu vardı. Toplantıda, Eşen Çayında profesyonel rafting yapılması vs. su sporları düzenlenmesi, çayın kenarında kamping alanı, lokanta ve çay bahçeleri yapılabilmesi için planlama yapılması; Uzunyurt Mah. Kabak mevkii 2. Derece Doğal Sit alanı olması sebebiyle gelişme gösterememekte olup bu kapsamda koruma amaçlı imar planı yapılması hususunun değerlendirilmesi ayrıca Kabak koyuna inen stabilize yolun özel mülkiyet geçmesinin yarattığı sıkıntılar; Kaya Köy’ün askıya alınan bir türlü yapılamayan imar planı çalışmasının tekrar gündeme alınıp yetkili mercilerle tekrar görüşülmesi, Kaya Köyü tarihi evlerine yönelik restorasyon çalışması konuları ele alındı.

Toplantıda ele alınan konularla ilgili ön hazırlık yapılmasına, hazırlıkların ardından Ankara nezdinde görüşmeler yapılarak sorunların çözüme kavuşması için çalışma yürütülmesine karar verildi.

Kaya Köy’ünün imar sorunu üzerinde duran Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği katılımcıları, Kaya Köy’e imar planı yapılmayarak köylünün kaçak yapılaşmaya zorlandığını ifade etti. Mimarlar odası temsilcileri Kaya Köy’ün imar planında Türkiye’den pek çok mimarın gönüllü çalışabileceğini söyledi.

Katılımcılar gündem maddelerinin çözümüne ilişkin Ankara nezdinde görüşmeler yapılmasına, bu görüşmeler için de hükümetin kurulması gerektiği görüşüne vardı. Platform üyeleri hükümet kurulana kadar Platformun kuruluşundan bu yana ele alınan gündem maddelerini tekrar gözden geçirecek. Acil, orta ve uzun vadeli çözüm bekleyen sorunlar öncelik sırasına göre sıralandırılacak ve lobi faaliyetleri için hazır hale getirilecek.