GÜÇ BİRLİĞİ KÜREK VE KANO SPORLARINI ELE ALDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ KÜREK VE KANO SPORLARINI ELE ALDI

Haber Tarihi: 08.05.2015

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Mayıs ayı toplantısı 8 Mayıs 2015 tarihinde yapıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Mayıs ayı 8 Mayıs Cuma günü gerçekleştirildi. Uzun süredir Fethiye’de turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılması gündemi ile toplanan platform üyeleri, önceki toplantılarında Fethiye’de potansiyel olan su sporlarına yönelme kararı almıştı. Bu kapsamda Fethiye’de mevcutta yapılan ve geliştirilme imkânına sahip olan kürek ve kano sporu ele alındı. Fethiye Belediye Spor Kürek Şubesi Kaptanı Nasuh Dinçer tarafından Fethiye’nin kürek sporu turizmindeki potansiyeli, mevcut durumu, yatırım maliyetleri hakkında sunum yapıldı. Kürek takımlarının Fethiye’ye olan ilgisinin 2003 yılında arttığını belirten Nasuh Dinçer, platform üyelerine, Fethiye’de kamp yapan kürek takımlarının yıllara göre ve kişi sayıları dağılımı hakkında detaylı bilgi verdi. Dinçer; “Dünya’da su sporları için doğal özelliğe sahip olan birkaç yerden biri olan Fethiye’yi, kürek takımları da keşfetmeye başladı. Özellikle Olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonalarında her zaman kendine yer bulan, Romanya Kürek Milli Takımı ile Dünya Şampiyonları bulunan Bulgaristan, Sırbistan ve Rusya ekipleri kamp için İlçemizi tercih eden takımlar arasında yer almaktadır.” dedi.

Platform üyeleri Fethiye’de kano ve kürek sporunun yanı sıra gündemde yer alan Abant TV Koordinatörü Ünal Suver’in katılımıyla Fethiye’nin sorunlarının ulusal basın aracılığıyla Ankara’ya taşınmasını sağlamak için yapılabilecekler görüşüldü.