Ev sahipliğini ve sekretaryasını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) yaptığı Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu 2020 yılının ilk toplantısını 13 Ocak 2020 Pazartesi günü FTSO Meğri Toplantı salonunda gerçekleştirdi.
2020 yılında yapılması planlan çalışmaların görüşüldüğü toplantıya Fethiye Belediyesini temsilen Belediye Meclis Üyesi ve Fethiye Kent Konseyi Genel Sekreteri M. Gözde Gürsoy Hoşafçı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ve Ziraat Odası Temsilcisi Gökçen Güven, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye Şehir Plancıları Odası Başkanı Birol Keski, Fethiye Mimarlar Odası Başkanı Günay Solak, Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye İnşaat Mühendisleri Odası adına Levent Çimen ve FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.
Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu ’nun gerçekleştirdiği yılın ilk toplantısında, gündem konularını Fethiye Belediyesi bünyesinde kurulacak “Turizm ve Eşitlik Birimi” ile “Tarım Birimi” ve Kent Konseyi tarafından hazırlanan Körfez Kirliliği raporu oluşturdu. Fethiye Belediyesinin bünyesinde kurulmak istenen Turizm ve Toplumsal Eşitlik birimi hakkında bilgi veren Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi M. Gözde Gürsoy Hoşafçı konu ile ilgili Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu üyeleriyle bilgi alış verişinde bulundu.
Fethiye Belediyesi bünyesinde tarım ve turizm alanlarında şimdiye kadar hiçbir birim oluşturulmadığına dikkat çeken Hoşafçı, bir tarım ve turizm kenti olan ilçemizde bunun bir eksiklik olduğunu, Fethiye Belediyesi bünyesinde bir dahaki meclis gündeminde onaylanmak üzere ‘Tarım Birimi’ kurulmasına ilişkin planlarının olduğunu belirtti. Fethiye’de bulunan tarihi eser ve kültür varlıklarının envanterinin oluşturulması ve ilçemizde bir kent müzesi kurulması planlarından bahsederek, ayrıca turizmi 12 ay canlı tutmak adına alternatif turizm destinasyonları, bisiklet ve yürüyüş rotaları gibi projeleri 2 sene içerisinde hayata geçirmek istediklerinin bilgisini verdi. ‘Turizm ve Eşitlik Birimi’ kapsamında aynı zamanda toplumda dezavantajlı gruplar olarak bilinen kadın, çocuk ve engelli bireyler için fırsat eşitliği yaratacak çalışmalar yapacaklarının altını çizdi.
Ayrıca yine Fethiye Belediyesi bünyesinde kurulması düşünülen kırsal alan birimi olacak ‘Tarım Birimi’ kapsamında yapılacak çalışmalara değinen Hoşafçı, Çevre Koruma Müdürlüğü altında böyle bir birimin faaliyet göstermesinin gerekli olduğunu belirtti. Bu birimin Fethiye ve Seydikemer Ziraat Odaları ile koordineli olarak çalışması gerektiğini vurgulayarak Fethiye ve Seydikemerli çiftçilerin eğitimleri için üniversitelerin ziraat fakültelerinden yararlanabileceklerini ifade etti. Fethiye ve Seydikemer Ziraat Odaları ise çiftçilere danışmanlık verme hususunda Fethiye Belediyesi bünyesinde kurulacak bu birime maksimum destek sağlayacaklarını belirttiler.
Gündemin son maddesi olarak Fethiye Kent Konseyi Körfez Kirliliği Geçici Çalışma Grubu’nun hazırlamış olduğu Körfez Kirliliği Raporu değerlendirilerek raporun içerisinde geçen sorunların çözümünü ilgilendiren ilgili kurum ve kuruluşların Muğla Valiliği kanalıyla bilgilendirileceği ve herkesin bu konuda üzerine düşeni yapmasıyla körfezin kirlilik probleminin uzun vadede önüne geçilebileceği konuşuldu.