Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu 3. Kuruluş yıl dönümünü CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir’in katıldığı bir yemekle kutladı.
Yemekte konuşan Vekil Nurettin Demir, platformun kurduğu birlikteliğin örnek bir çalışma olduğunu belirterek Fethiye Üniversitesinin kurulmasıyla bu birlikteliğin en önemli sonucunun alınacağını ifade etti.
Fethiye ve Seydikemer’de bulunan meslek kuruluşlarından oluşan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, 3 yıl geride bıraktı. 3 yıldır gündemli ve düzenli toplanan platform kuruluşunun üçüncü yılını 29 Mart 2017 tarihinde bir yemekle kutladı. Yemeğe platform üyesi meslek kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir de katıldı.
Yemeğin açılış konuşmasını platformun dönem başkanı Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör yaptı. Güngör “Platformumuzun bu yıl 3. Yılını kutluyoruz. Bu dönem de bana denk geldi. Çok mutluyum böyle bir grupla beraber çalıştığım için. Bu üç yılda doğru işler yaptığımızı görebiliyoruz. Bunun örneği olarak Muğla’da da bir platform kuruldu. Sanırım başka ilçelerde ve illerde de sivil toplum örgütleri bir araya gelecek. Bu yöntem çok iyi işler çıkarıyor. Platformumuz Fethiye’de fakülteler açılması konusunda öncülük etti şimdi de Fethiye’ye üniversite kurulması konusunda öncülük ediyor. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyor nice yıllar diliyorum.”
Fethiye üniversitesinin kurulmasını da hep birlikte sağlayacağız
Muğla CHP Milletvekili Nurettin Demir de platformun Fethiye için önemli konuları ele aldığını belirtti. Demir: “Meslek kuruluşlarının güç birliği yapmış olmasının güzel sonuçlarını alıyoruz. Güzel işler yapılıyor. Özellikle ulaşımla ilgili ciddi atılımlar var. Türkiye’nin son yıllarda yaşamış olduğu terör olayları nedeniyle, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle turizm oldukça sıkıntılı günler yaşasa da biz içimizde güç birliğini devam ettirerek arttırarak bu sorunları da aşacağımızı düşünüyorum. Fethiye bu konuda iyi bir örnek oldu. Önümüzdeki süreçte bu birlikteliğin sonucunu daha iyi alınacak. Fethiye Üniversitesinin kurulmasını da hep birlikte, iktidar ve muhalefet partileri ile birlikte sağlayacağız.” dedi.
Birlikte hareket etmeliyiz
Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda birlikteliğin önemine dikkat çeken Nurettin Demir, Güç Birliği Platformunun örnek bir çalışma olduğunu kaydetti. Demir, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Biz de parlamentonun temsilcileri olarak zaman zaman kendi aramızda toplanıyoruz. Muğla’nın sorunlarını, Fethiye’nin sorunlarını kendi aramızda tartışıyoruz. Parlamento temsilcileri ile, büyükşehir belediye başkanımız ve valimizle birlikte. Dolayısıyla Muğla, Fethiye olunca söz konusu olduğu zaman tabi ki siyaset de ikinci plana düşüyor. Önemli olan, bölgemiz ön plana çıkıyor. Bunun sivil toplum kuruluşlarında da aynı şekilde yapılabiliyor olması bizi sevindiriyor. Türkiye’nin de bunu yapması lazım. Birlikte hareket etmenin, demokrasiye sahip çıkmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum ve sizleri bu nedenle özellikle kutlamak istiyorum.
Plaformun kurulmasına öncülük eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan da platformun önemli işlevinin kamu baskısı oluşturmak olduğunu söyledi. Arıcan, “Sayın Muğla Valimizi ziyaret etmek için randevu istediğimizde Vali Bey görüşmek istediğimiz konuyu sordu. Biz de Fethiye’nin sorunları olduğunu söylediğimizde ben size geleyim dedi. Ve burada Vali beyin de katılımıyla bir toplantı yaptık. Vali Bey bizzat o toplantıda tüm kurum müdürlerine sorunları çözülmesi için gerekli talimatı verdi. Platformun en önemli görevi kamu baskısı oluşturmak ve platformumuz bu yönüyle de diğer il ve ilçelere de örnek oluyor.” dedi.
Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu
Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu; 06 Mart 2014 tarihinde Fethiye’nin sosyal, ekonomik, kültürel sorunlarına duyarlılık göstermek, Fethiye’nin sorunlarını gündeme taşımak, çözüm önerileri geliştirmek, çözümüne yönelik kamu kurum ve kuruluşları nezdinde takibini yapmak ve Fethiye’de meslek kuruluşları arasında işbirliğini geliştirerek katılımcı yönetim bilincinin olgunlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Platformun kuruluşunda 12 meslek kuruluşu yer almıştır. 2016 yılında Seydikemer sınırları içerisinde yer alan meslek kuruluşlarından Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ve Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’nın katılımıyla bu sayı bugün 19 meslek kuruluşuna ulaşmıştır.
Platform içerisinde başta Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Eczacılar Odası Fethiye Temsilciliği, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası, Fethiye Sabit Seyyar ve Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası, Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği, Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği, Fethiye Ziraat Odası, TÜRSAB BYK, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği, Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Seydikemer Ulaştırma Hizmetler Esnaf Odası, Seydikemer Ziraat Odası yer almaktadır.
Kuruluşu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleşen Platformun sekretaryası FTSO tarafından yürütülmektedir. Platform Başkanlığı, alfabetik sıraya göre altı aylık sürelerle dönüşümlü olarak yürütülmektedir.