GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YAPILDI

Haber Tarihi: 10.08.2015

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği ağustos ayı toplantısı 6 Ağustos Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

Dönem Başkanlığını yürüten Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi  Ali Kuştan'ın emekli olması nedeniyle Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliğine seçilen Birol Güner'in başkanlığında yapılan toplantıya FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Koyunca, FTSO Meclis Başkan yardımcısı Ali Çelik ve FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin katıldı.

Toplantıda Güç Birliği Platformunun daha aktif çalışabilmesi amacıyla çalışma esaslarının gözden geçirilerek gerekli değişikliklerin yapılması, daha önce gündeme getirilen sorunlar arasında öncelikli olanların belirlenmesi kararı alındı.

Güç Birliği Platformu Eylül ayı toplantısının geniş katılımlı olarak yapılması amacıyla bir dizi çalışma yapılmasına karar verildi.

Toplantıya katılan FTSO Başkanı Akif Arıcan platformun siyasete alet edilmeden oldukça güzel bir çalışma sergilediğini belirterek "Bölgemizde yaşanan ortak sorunlarımızı çözmek için güçlerimizi birleştirmek istedik. Birçok sorunumuzu gündeme getirdik çözümü konusunda da adım atılmasını sağladık" diye konuştu.

Güç Bbirliği Dönem Başkanı Birol Güner, hükümet kuruluncaya kadar yerelde çözülebilecek konulara ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi. Güner, toplantıda konuşulan konuların, alınan kararların tüm üyelere duyurulmasının önemine değinerek toplantı sonunda hazırlanan sonuç bildirgesinin tüm üyelere ulaştırılmasının yararlı olacağını dile getirdi.

Fethiye SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici bugüne kadar gündeme getirilen sorunlar arasında öncelikli olanların belirlenerek çözümü için çaba sarf edilmesinin daha çabuk sonuç vereceğini belirterek eylül ayı toplantısında öncelikli sorunları belirlenmesi önerisinde bulundu.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin,  platformun daha aktif çalışabilmesi için çalışma esaslarının gözden geçirilmesi önerisinde bulundu. Her iki öneri de toplantıya katılanlarca kabul edildi.

Toplantıda TÜRSAB tarafından yapılacağı belirtilen kongre merkezi için Çalış bölgesinde tespit edilen bir alan hakkında Fethiye Belediyesi'nden görüş istendiğini ancak olumsuz cevap geldiği hatırlatılarak, kongre merkezi yapılabilmesi için yer bulunması çalışmalarına hız verilmesi kararı alındı. Yapılacak kongre merkezinin Fethiye'nin ekonomik ve sosyal hayatına ciddi katkı sağlayacağına dikkat çekildi.