15 Temmuz darbe girişimine yönelik tepkilerin dile getirilmesiyle başlayan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Ağustos ayı toplantısının gündeminde, ekonomiyi olumsuz etkileyen gelişmelerin yanında darbe girişiminin ekonomiye yansımaları da görüşüldü.
Bölgemizde gerek tarım gerekse turizm işletmelerine destek verilmesi için taleplerin toplanarak üst birliklerce hükümete iletilmesi önerisi kabul gördü.
Makina Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş’in dönem başkanlığında yapılan toplantıya, Recai Mercan, Simge Çelik, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Günay Özütok, Fethiye SMMMO adına Rıza Aydın, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Fethiye Ticaret ve Sanat Odası Meclis Başkanı Yardımcısı Ali Çelik, Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi temsilcisi Ercan Çınaroğlu, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, Elektrik Mühendisleri Odası adına Sermet Ünel, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen katıldı.
Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Ağustos ayı olağan toplantısı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Dönem Başkanı Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyarak 15 Temmuz darbe girişimine yönelik tepkilerin dile getirdi.
Güç Birliği Platformu Dönem Başkanı Hakan Yetiş, son günlerde toplu taşımada ilçemizde yaşanan gelişmelerin açıklanması için sözü Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar'a verdi.
Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar toplu taşımaya yapılan dönüşüme ilişkin açıklamasında: “Fethiye merkezdeki 6 taşıma kooperatifi tek çatı altında toplanarak belediye otobüslerinin görevini yürütmeye başladı. Belediye otobüsleri de kalkıyor. Belediye otobüsünde hangi kurallar geçerliyse toplu taşıma araçlarımızda da onlar geçerli oldu. Toplu taşıma yapan araçlara kent kartla binilebilecek. 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlarımız gibi ulaşımdan ücretsiz yararlanan ve indirimli binen vatandaşlarımız haklarından yararlanmaya devam edecek. Duraklarda indirip bindiriyor. Trafiğin biraz rahatlayacağı düşüncesindeyiz. Elektronik okutma var ancak para da geçiyor, ulaşım için kart kullanan vatandaşlar 2 liraya giderken, kartsız 2,5 liraya gidiyor. 1 Ocaktan itibaren Ölüdeniz dolmuşları da sisteme girecek" dedi.
Toplantıda TÜRSAB tarafından yaptırılacak kongre merkezi için yer bulunması konusunda yapılan çalışmalar da görüşüldü. İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen devlet hastanesi karşısına yapılacak parkın bir bölümüne kongre merkezi yapımı için belediye ile görüştüklerini belirterek belediye tarafından uygulana projeye uygun bir kongre merkezi yapılabileceğini dile getirdiklerini, Başkan Saatcı’nın ılımlı yaklaşarak konuyu değerlendireceklerini söylediğini dile getirdi.
FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok kongre merkezi için bir yer bulunarak mutlaka yapılması gerektiğine dikkat çekti. Güç Birliği olarak kamuoyu oluşturma çalışmamıza devam edelim" diye konuştu.
FTSO Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu, Muğla Menteşe Belediyesi tarafından yapılan bilim merkezinin ilgi gördüğünü belirterek bu tür girişimlerin çocukların gelişimi için önemli olduğunu, benzer projelerin İlçemizde de uygulanabileceğini söyledi.
Elektrik-Elektronik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği adına katılan Sermet Ünel, düğün salonu yapılması gibi çalışmalar yerine bilim parkı gibi çalışmalar için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok, son yıllarda yaşanan olağanüstü durum nedeniyle hem tarım hem de turizm sektörünün ciddi zarar gördüğünü belirterek her iki sektörün de desteklenmesi gerektiğini söyledi. "Tarım sektörü Rus uçağının düşürülmesinden dolayı ciddi zarar gördü. Turizm sektörü ise borca girdi iş yerini hazırladı, ancak ardı ardına patlayan bombalar ve darbe girişimi nedeniyle borcunu ödeyemez konuma geldi" diyen Günay Özütok, "Gerek tarım sektörü gerekse turizm işletmeleri ciddi sıkıntı içine düştü. Bunun gelecek yıllara yansıma daha kötü olacak. Meslek kuruluşları olarak hükümetten taleplerimizi belirleyip üst birliklerimizce bunu en yukarıya iletelim, yukarıyı harekete geçirelim" diye konuştu.
Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız'ın esnaflara 2 yıl vadeli faizsiz kredi verilmesi için ilgili bakanlıklarla görüştüğünü söyledi.
Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri, FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok'un önerisinin kabul ederek taleplerin belirlenmesi için çalışma yapılması kararı aldılar.