GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU ARALIK AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU ARALIK AYI TOPLANTISI

Haber Tarihi: 06.12.2015

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Aralık ayı toplantısı son kez Harita Mühendisleri Odasının dönem başkanlığında toplandı. Toplantıya platformun gündem maddelerinden çok Mimarlar ve Mühendisler Odası Fethiye Temsilcilerinin 1/1000 İmar Planın yapılan değişiklikler öncesinde yapılan inşaat anlaşmalarında yaşanan sorun ve Muğla Büyükşehir Belediye tarafından yayınlanan otopark yönetmeliği damgasını vurdu.

SMMMO Fethiye Başkanı Yaşar Bildirici de tüm işletme sahiplerini yazarkasa ve iş güvenliği eğitimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Aralık ayı toplantısı 3 Aralık 2015 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda başladı. Toplantının başında platform üyesi meslek kuruluşu yöneticileri bazı konularda bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıya platformun dönem başkanlığını yürüten Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Birol Güner, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yardımcısı Günay Özütok, FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı ve Yardımcısı Ali Çelik, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Hilal Polat ve İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Fethiye Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebesiler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, TÜRSAB adına Salih Taşçı, Fethiye Barosu Başkanı Ali Bergamalı, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu katıldı.

Fethiye Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebesiler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, platform üyesi meslek kuruluşu başkanlarını yazar kasaya geçilmesi ve elektronik tebligat konusunda bilgi verdi. İş güvenliği uygulamasının da işletmeler için zorunlu olduğuna dikkat çeken Yaşar Bildirici, işletmelerin bu konuda da geç kalmadan gerekli işlemlerini yapmasını aksi takdirde ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalınabileceğini ifadem etti.

Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Hilal Polat ve İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, 2015 yılının başında değiştirilen 1/1000 ölçekli imar plan notları yayımlanmadan önce inşaat için anlaşma yapan müteahhitlerin eski hükümlere göre anlaşma yaptığını ancak yeni yayımlanan imar plan notlarının buna izin vermediğini ifade ettiler. Meslek temsilcileri, bu durumun başta müteahhitler olmak üzere tüm Fethiye halkını etkileyeceğini belirtti.

Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Hilal Polat ve İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, yakın zaman önce Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan otopark yönetmeliğini de platformun gündemini taşıdı. Fethiye’deki imarlı arsaların küçüklüğüne dikkat çeken temsilciler, bu yönetmelikle inşat yapılabilir alanında daha da küçüleceğini belirtti. Büyükşehir otopark yönetmeliğine göre her 150m2 ye 1, üzeri büyüklükteki konutlar için 2 otopark yapılması gerekiyor.

Platformun gündeminde yer alan konular hakkında gelişmeler platform üyesi katılımcılarla paylaşıldı. Konulara ilişkin bilgi veren platform dönem başkanı Bürol Güner, gelecek hafta için büyükşehir belediyesinden randevu talep edildiğini ve geri bildirim beklendiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı ziyareti sırasında Fethiye otogarının çevre yoluna taşınmasının gündeme geleceğini ifade eden Güner, mevcut otogarın daha sonra TÜRSAB tarafından yaptırılması planlanan kongre merkezi için önerileceğini belirtti.

Birol Güner, Kaya Köy imar planı çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu konuda bilgi alınıp müdahil olmak gerektiğini belirtti. Konuya müdahil olmadan önce ise Kaya Köy için kesin bir görüşün belirlenmesi gerektiğini ifade eden Platform üyeleri, Kaya Köy’ün nasıl korunması gerektiğini konusunda bir çalıştay düzenlenip görüş oluşturulması gerektiğini ifade etti.