GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

Haber Tarihi: 05.10.2015

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Ekim ayı toplantısı yapıldı.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Ekim ayı toplantısı dönem başkanı Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Birol Güner’in başkanlığında toplandı. Toplantıda TÜRSAB tarafından ilçemizde yapılması planlanan kongre merkezi ile ilgili alternatif alanların görüşülmesi, Fethiye otogarının şehir içinde kalması nedeniyle otogarın çevre yoluna taşınması hususunun görüşülmesi, Değirmenbaşı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisli alana spor tesisi yapılması konuları ele alındı.

Platform dönem başkanı Birol Güner, geçen ay toplantıda dile getirilen Fethiye otogarının Çamköy haline taşınması önerine ilişkin bilgi verdi. Güner, Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu konuda çalışmalara başladığını, plan değişikliği aşamasında olunduğunu, bu sürecin ardından ihale aşamasına geçileceğini belirtti. Mevcut otogarın işletim süresi bittiğinde yeni otogarın hizmete hazır halde olması hedefleniyor.

TÜRSAB tarafından Fethiye’de yaptırılması planlanan kongre merkezine yer arayışı da ele alınan konular arasında idi. Yer arayışlarının daha sağlıklı olabilmesi için TÜRSAB’tan yapılması planlanan kongre merkezine ilişkin bilgi alınması ve buna uygun arazi bakılmasına karar verildi.

Değirmenbaşı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisli alana yapılan spor tesisi sayısının arttırılması için ilgili müdürlüğün ziyaret edilerek talebin iletilmesi kararlaştırıldı.