GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU EYLÜL AYI TOPLANTISI YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU EYLÜL AYI TOPLANTISI YAPILDI

Haber Tarihi: 14.09.2015

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Eylül ayı toplantısında, çalışma usul ve esaslarında yapılan değişiklikler görüşülerek karara bağlanmasının yanında eski Çamköy halinin Otogar yapılması için Büyükşehir Belediyesine başvurulmasına, Değirmenbaşı'nda yapılan spor kompleksinin bir an önce yapılması için çalışma başlatılması, kongre merkezi için yer belirlenmesi çalışmalarına hız verilmesi konuları görüşüldü.

Terör olaylarının da kınandığı toplantıya katılan Fethiye Ziraat Odası da daha önce katılmadığı Güç Birliği Platformunda yerini aldı.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Eylül ayı toplantısı, 10 Eylül Perşembe günü saat 14.00'de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri salonunda yapıldı. Toplantıda son günlerde yaşanan terör olaylarının kınandığı bir basın açıklaması yapıldı. Katılımcıların görüşleri ile oluşturulan metin Dönem Başkanı Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Birol Güner tarafından okundu. Basın açıklamasında “Dağlıca ve Iğdır başta olmak üzere son günlerde şiddetti gittikçe artan, asker ve polisimizi hedef alan terör saldırılarını şiddetle kınıyor, yüzyıllarca birlikte kardeşçe yaşama isteğimizi hedef alan terörü lanetliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizde barış, özgürlük ve huzur ortamını tesis etmek için en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliktir. Bu terör eylemleri ülkemiz toprakları üzerindeki kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek güçlü bir ulus olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz. Fethiye’deki birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden olan Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu olarak ülkemizdeki huzur ve birliktelik ortamını hedef alan bu provokasyonlara karşı dikkatli olmamız gerektiği vurgular,   teröre karşı tepkisini demokratik sınırlar çerçevesinde, meşru yollarla ortaya koyan tüm halkımıza teşekkür ederiz. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verildi.

Yönergede değişiklik yapılacak

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği'nin daha aktif çalışabilmesi için çalışma usul ve esaslarında değişikliğe gidildi. Tüm platform üyelerince kabul edilen değişiklikler şöyle; "Toplantı yeri dönem başkanı tarafından belirlenir, toplantı gündemi; sekretarya tarafından yapılacak hazırlık üzerine dönem başkanı tarafından belirlenir, gündeme Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyelerinin ortak kararı ile yeni gündem maddesi alınır, toplantı gündemi ve daveti sekretarya tarafından toplantıdan en az 1 gün önce  gönderilir, Meslek Kuruluşlarının toplantıya katılımını sağlama konusunda dönem başkanı aktif çalışır,  altı ay içinde 4 toplantıya katılmayan meslek kuruluşunun platform üyeliği toplantıya katılanların kararı ile sonlandırılır, platform tarafından hazırlanan/hazırlatılan raporlar ve basın açıklamaları platform tarafından kamuoyu ve ilgili kurumlar tarafından paylaşıldığı gibi her meslek kuruluşu bu rapor ve basın açıklamalarını üyeleri ile etkili bir şekilde ile paylaşır".

Toplantıda TÜRSAB tarafından Fethiye’de yaptırılacak olan kongre merkezi için yer önerileri ele alındı. Bu boyutta bir yatırımın ilçemize kazandırılması için bir an önce yer bulunması gerektiği belirtilerek yer bulunması için çalışmaların hızlandırılması istendi.

Çamköy Hali Otogar olsun

Fethiye otogarının şehir içinde kalması da platformun gündemindeydi. Karaçulha Hal Birliğinin kurulmasının ardından eski Çamköy Halinin atıl beklediği belirtilerek, Meslek Kuruluşları Güçbirliği olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne eski Çamköy Halinin otogar olması için talepte bulunulması kararı kabul gördü. Fethiye Otogarının yaklaşık 2 yılı kaldığı belirtilerek, eski Çamköy Halinin otogar olabilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesinin plan değişikliği yapması gerektiği dile getirildi.

Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından Değirmenbaşı’nda yapımı devam eden spor kompleksinin bir an önce tamamlanması için çalışma yapılması kararı kabul gördü.

Toplantıda, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Hilal Polat, Letonya Tatil Köyünün ilerisinde yapılması planlanan marina konusunda bilgi verdi.  Marina ve otel kompleksi için denizin doldurulmasının planlandığını belirten Polat, marina için yapılan bilgilendirme toplantısında yapılacak dolgu nedeniyle körfezin kirlenmesinin hızlanacağının, körfezin giriş çıkış trafiğini olumsuz etkileyeceğinin dile getirildiğini söyledi. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu üyeleri, ilgili Oda ve meslek kuruluşları tarafından konuyla ilgili daha geniş bilgi toplanmasını ve görüş bildirmelerini istediler.

Toplantıya Güçbirliği Dönem Başkanı ve Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Birol Güner, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Hilal Alyanak Polat, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Temsilciliği'nden Abdullah Koyuncu, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Temsilciliğinden Bayram Çet, Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği'nden Muhammed Ali Uçar, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı  Mehmet Soydemir, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Deniz Ticaret Odası'ndan Mehmet Eskici, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin katıldı.