GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU HAREKETE GEÇİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU HAREKETE GEÇİYOR

Haber Tarihi: 09.11.2015

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Kasım ayı toplantısında TÜRSAB tarafından Fethiye’ye yapılacak kongre merkezine yer bulunması, Otogar'ın şehir dışına taşınması ve Değirmanbaşı mevkiine yapılan spor tesislerinin yapım süresine ilişkin bazı görüşmeler yapılması kararı alındı. Platform, hükümetin kurulmasının ardından lobi faaliyetlerine de başlayacak.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Kasım ayı toplantısı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) Meğri Toplantı Salonunda yapıldı. Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Bürol Güner’in dönem başkanlığında yapılan toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Ziraat Odası adına Devrim Beyde, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet S. Eskici, TÜRSAB adına Abdullah Koyuncu Makine Mühendisleri Odası F.T. Ercan Boter, Mimarlar Odası F.T. Hilal Polat katıldı. Toplantıda tamamlanan milletvekili seçimlerinin ardından bazı ziyaretler gerçekleştirilerek platformun gündemindeki konulara ilişkin lobi faaliyeti yürütülmesi kararı alındı.

Platform dönem başkanı Birol Güner, gündem maddeleri aynı kalsa da konuların ilerlediğini belirtti.

Toplantıda platform üyelerinin aileleri ile birlikte katılabileceği kahvaltılı bir tekne turu düzenlenmesi, körfezde yapılacak olan tekne gezisi sırasında Fethiye Körfezine ilişkin bazı konularından görüşülebileceği kararına varıldı. Toplantıda, ayrıca platformun gündeminde yer alan konulara yetkililerin dikkatini çekmek amacıyla Fethiye Kaymakamlığına, Fethiye Belediye Başkanlığına, Muğla Büyükşehir Belediyesine ve Muğla İl Spor Müdürlüğüne ziyarette bulunulması, bu ziyaretler sırasında mevcut Fethiye otogarının 1,5 sene sonra TÜRSAB tarafından yapılacak kongre merkezi için tahsis edilmesi, Değirmenbaşı mevkiine yapılan spor tesislerin durumu gibi konuların görüşülmesi kararlaştırıldı.