Ev sahipliğini ve sekretaryasını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu kasım ayı toplantısında akıllı şehir uygulamaları ve coğrafi işaret tescili çalışmaları ele alındı.
Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği, 7 Kasım 2019 Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonu’nda toplandı. Platformun Dönem Başkanı Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası İkinci Başkanı Veli Uysal, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ve Oda temsilcisi Gökçen Güven, Seydikemer Ziraat Odası Başkan Muhsin Gümüş, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan S. Güngör, Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi’nden Birol Keski, Makine Mühendisleri Odası’ndan Ahmet Kasap, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Eczacılar Odası temsilcisi Haydar Gülen, İMEAK Deniz Ticaret odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici, Fethiye SMMM Odası Başkanı Yılmaz Köse, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi Temsilcisi Sermet Ünel, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi Temsilcisi Levent Çimen ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.
Toplantıda, yeni kurulmaya başlanılan yüksek teknolojili akıllı şehirler, dünyadaki örnekleri ve Fethiye’nin akıllı şehir uygulamalarına entegre edilebilmesi için önerilen uygulamalar ile ilgili olarak TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şube Yönetim Kurulu Üyesi Birol Keski tarafından bilgilendirme yapıldı. Konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan ve kent ile ilgili tüm istatistiki verilerin toplandığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü bulunduğu ve Fethiye Belediyesi çatısı altında da böyle bir birimin kurulmasının gerekliliği vurgulandı.
Toplantıda ayrıca Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çalışmaları yürütülen Coğrafi İşaretli tescil sürecindeki Seydiler Kilimi, Kaya İnciri, Çifte Kavrulmuş Tahin ve potansiyel ürünler; bu ürünlerin üretiminin artırılması, tanıtımının yapılması, markalaşmanın sağlanması ve bölgesel ekonomiye katkısının sağlanması hususları değerlendirildi. Bu kapsamda Kaya İnciri’nin Aydın İncir Enstitüsü ile beraber çalışılarak fidan haline getirilmesi, üreticilere dağıtılması ve ekonomik değeri yüksek olan ürünün üretiminin artırılması hususlarında görüş birliğine varıldı.