GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU MAYIS AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU MAYIS AYI TOPLANTISI

Haber Tarihi: 05.05.2016

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, 5 Mayıs 2016 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. Toplantıda Mimarlar Odasının 3. Sahil Bandına yapılmasını önerdiği Botanik Park Projesi, TÜRSAB tarafından yaptırılması planlanan kongre merkezine yer tahsisi konusu ve Paspatur Çarşısındaki binaların dış cephe restorasyonu konuları ele alındı.

İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen’in dönem başkanlığında yapılan toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, Elektrik Mühendisleri Fethiye Temsilciliği adına Sermet Ünel, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, TÜRSAB adına Abdullah Koyuncu,  Fethiye Ziraat Odası adına Devrim Beyde katıldı.

15 meslek kuruluşundan oluşan platforma Muğla Çevre ve Şehir Plancıları Odası adına Ercan Çınaroğlu’nun da katılması ile birlikte bu sayı 16’ya yükseldi.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Mayıs Ayı Olağan Toplantısında ilk olarak Mimarlar Odası tarafından 3. Etap Sahil Bandına yapılması için önerilen Botanik Park Projesi ele alındı. Konuyla ilgili platform üyelerini bilgilendiren Mimarlar Odası Fethiye Temsilci Gökhan Güngör, konuya ilişkin Fethiye Belediyesi ile görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti.

TÜRSAB tarafından Fethiye’ye yaptırılması planlanan kongre merkezine yer bulunması çalışmaları devam ediyor. Platformun Mayıs toplantısının ikinci gündem maddesi olan konuda Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği, Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği ile Çevre ve Şehir Plancılar Odasının ortak bir teknik çalışma yapması görüşü kabul gördü.

Paspatur Çarşısında bulunan binaların dış cephe restorasyonu konusunda da Fethiye Belediyesinin bir projesi olduğu belirtilerek diğer 2 konu ile birlikte bu konunun da Fethiye Belediyesi ile görüşülmesine kararı alındı.