GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU NİSAN AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU NİSAN AYI TOPLANTISI

Haber Tarihi: 13.04.2016

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Nisan Ayı olağan toplantısında Botanik Parkı Projesi, TÜRSAB tarafından Fethiye’de yapılması planlanan kongre merkezine yer tahsisi,  Göcek Tüneli ve yat çekek yerinin Karaot’a taşınması projesi konuları ele alındı.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Nisan Ayı olağan toplantısı, 14 Nisan 2016 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen’in dönem başkanlığında yapılan toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Günay Özütok, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör ve Çiğdem Özel, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar,Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Birol Güner, Elektrik Mühendisleri Fethiye Temsilciliği adına Sermet Ünel, Fethiye Pazarcılar ve Manavcıları Odası Bakanı Adem Hıra  katıldı.

5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi tarafından Platform çalışmalarına katılmak üzere Ercan Çınaroğlu’nun görevlendirilmesi konusu ele alındı.

3.Etap Sahil Bandı Projesi ile ilgili olarak Mimar Odası Fethiye Temsilciliğinin önerisi olan botanik park projesi de görüşülen gündem maddeleri arasındaydı. Konuya ilişkin yapılan çalışmalar hakkında Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği tarafından bilgi verildi.Mimarlar Odası tarafından yapılan açıklamada botanik parkı önerisinin Fethiye Belediyesi ile görüşüldüğü, belediyenin bu konuya olumlu yaklaştığı ve proje değişikliği konusunun ele alınacağı bilgisi verildi.

Toplantıda ele alınan bir diğer konu ise TÜRSAB tarafından Fethiye’de yapılması planlanan kongre merkezi için yer tahsisi konusu oldu. Toplantıya TÜRSAB adına katılım olmadığı için bilgi alınamaz iken Platform Dönem Başkanı Levent Çimen tarafından konuya ilişkin bilgi verildi. Çimen, platformun önerisi olan mevcut otogarın yeri ile ilgili TÜRSAB’ın görevlendireceği bir mimarın fizibilite çalışması yapmasının beklendiğini ifade etti.

Toplantıda üzerinde en çok görüşülen konulardan biri Göcek Tüneli oldu. Göcek Tüneli ücret uygulaması ve konuya dair yapılabileceklerin ele alındığı toplantıda, konuyla ilgili bakanlıklara, il valiliğine, bölge milletvekillerine dağıtımlı bir yazı yazılmasına; ikinci tünelin yapım aşamasının, ücretli olup/olmayacağının, ne zaman açılacağının sorulmasına karar verildi.

Yat-çekek yerinin Karaot’a taşınması konusu da bu toplantıda ele alınan gündem maddeleri arasındaydı. Platform üyeleri Mart ayı içerisinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi tarafından yapılan bilgilendirme toplantısını ve verilen bilgileri değerlendirdi.