GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU NİSAN TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU NİSAN TOPLANTISI

Haber Tarihi: 13.04.2017

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun daveti üzerine Nisan ayı toplantısına katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran, otogarın Çamköy haline taşınması, mevcut otogarın olduğu alana da kültür merkezi yapılması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Nisan ayı toplantısında, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran’ın katılımı ile 13 Nisan Perşembe günü FTSO binası Meğri Salonuna yapıldı.

Madran, Eren Dağı kayak merkezi, Fethiye otogarının durumu mevcut otogar yerine büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak projeye ilişkin ve Çamköy Halinin otogara dönüştürülmesi ve 3. Etap sahil bandı konularında bilgi verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran’ın davetli olduğu toplantıya Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Av.Fatih Taşer, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik, Mimarlar Odası adına Çiğdem Özel, Fethiye SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi ve Platform Dönem Başkanı Gökhan Güngör, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Birol Güner, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Şehir Plancıları Odası adına Ercan Çınaroğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan ve danışmanı Mehmet Eskici katıldı.

Toplantıda platformun dönem başkanı Gökhan Güngör, günden maddeleriyle ilgili bilgi vererek sözü Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran’a verdi. Emin Mardan, bu toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün katılmak istediğini ancak programının yoğun olması nedeniyle katılamadığını ifade etti. Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin yetki alanına giren bölgeler ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi. İlk olarak Eren Dağı kayak merkezinin durumuna değinen Emin Madran, Eren Dağında yapılan çalışmaları ve mevcut durumla ilgili sunum yaptı.

Eren Dağının fizibilite etüdü hazırlanacak

Büyükşehir belediyesi olarak Eren Dağında Kar yağış hızı ve yerde kalma süresi, ulaşım, enerji, içme suyu, telesiyej, teleski, telekabin ve teleferik gibi alanlarda fizibilite çalışması yapıldığını belirterek bu çalışmadan sonra yapılacak çalışmanın yönünün belirleneceğini dile getirdi.

Alanın ihale edilmesinde bir engelin bulunmadığını belirten Madran, “Eren Dağında kiracının çıkmasının ardından telesiyej harap olmuş ciddi bakım onarıma ihtiyaç var. Hukuki olarak yatırımcı gelirse ihaleye açılabilir, yatırımcıların talebini bekliyoruz” dedi.

Çamköy Hali Otogar Olacak

Emin Madran, büyükşehir belediyesinin Muğla’nın tüm ilçelerinde şehir içinde olan otogarların şehir dışına çıkarılması için çalışma yürüttüğünü söyledi. Fethiye’de bulunan otogarın da şehir içinde olması ve kira süresinin 2017 yılının Eylül ayında bitmesi sebebiyle de çalışmalar yapıldığını belirten Madran, “Atıl halde bulunan Çamköy Halinin otogar olarak planlıyoruz. Başvurumuzu yaptık. Dosyamız bakanlıkta onay bekliyor. Burada 48446 metre kare alan var” dedi.

Otogarın çevre yolu taşınması ile birlikte otogar olarak kullanılan mevcut alanda yapılacak çalışmaya da değinen Emin Madran, bu alanın kültür merkezi olarak planlandığını söyledi. Planlanan kültür merkezinin proje detaylarına da değinen Madran, 400 ve 600 kişilik salonlar olacağını kaydetti.

Mevcut otogar alanında herhangi bir çalışma yapılması için kiracının çıkması gerektiğini de belirten Madran, “Süre 6 Eylül 2017 tarihinde doluyor. Yazılı olarak bildirdik. Sözleşmelerinde 10+5 yıl yazıyor ancak 10 yılı aşamazlar. Meclisin yetkisi dışındadır.” şeklinde konuştu.

Madran, mevcut otogar yerine kültür merkezi yapılamaması halinde ise Fethiye’de başka bir alana mutlaka kültür merkezi yapılacağını vurguladı.

Sahil Bandı Davası Devam Ediyor

Emin Madran, 3. etap sahil bandına ilişkin Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasında yaşanan süreci de anlattı. Madran, “3. Etap Sahil Bandının devri istendi. Hukuki süreci başlattık. Kanunun 79. Maddesine göre bize verileceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Bu alanın büyükşehir yetkisine geçmesi halinde ne yapılacağı sorusu üzerine Emin Madran, Büyükşehir belediye başkanı Osman Gürünün ticari yaklaşımı ikinci planda tuttuğunu belirterek “Halkın isteği de göz önünde bulundurulacaktır.” dedi. Güç Birliği Platformu üyeleri kamu alanı olarak işaretli olan alana, kongre merkezi yapılmasını istediklerini dile getirdiler. Mardan, bu önerinin Başkan Gürüne iletildiğini söyledi.