GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU OCAK TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU OCAK TOPLANTISI

Haber Tarihi: 30.01.2019

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye’ye üniversite kurulması için yapılması gerekenleri ve yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarına iletilecek konuları değerlendirdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yaptığı, 19 meslek kuruluşundan oluşan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun yeni yılın ilk toplantısının gündemi Fethiye Üniversitesi idi.  FTSO Meğri Salonu’nda 30 Ocak 2019 Çarşamba günü yapılan Ocak ayı toplantısına Dönem Başkanı TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Başkanı Özgen Uysal, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası İkinci Başkanı Veli Uysal, Şehir Plancıları Odası’ndan Fethiye Şubesi Temsilcisi Birol Keski ve Ercan Çınaroğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’nden Mehmet Eskici, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi’nden Ahmet Kasap, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliğinden Gökhan Güngör,  Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi’nden Sermet Ünel ve FTSO Genel Sekreter Vekili Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

Şehir Plancıları Odası Fethiye Şubesi Temsilcisi’nden Ercan Çınaroğlu, toplantıda platform üyelerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin mevcut Fethiye Yerleşkesi ve Fethiye’ye üniversite kurulması konusunda bir sunum yaptı. Halen Fethiye’de 4 bin 500 üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğünü vurgulayan Ercan Çınaroğlu, Fethiye Üniversitesi’nin kurulmasının gerek ilçenin kış aylarında atıl kalan yatak kapasitesinin kullanılmasında gerekse turizme ve tarıma dayalı ilçe ekonomisinin gelişmesine katkı sunacağına dikkat çekti. Platform üyeleri, toplantı sonunda Fethiye’ye üniversite kurulmasının öneminin ilgili kurumlara, belediye başkan adaylarına en iyi şekilde anlatılması ve bu konuda lobi yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

Toplantıda ayrıca yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarına Fethiye’nin sorunlarına ilişkin hazırlanacak dosyada yer alacak konular istişare edildi.