GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TEMMUZ AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TEMMUZ AYI TOPLANTISI

Haber Tarihi: 14.07.2016

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun temmuz ayı olağan toplantısının gündemini Fethiye İşletme Fakültesi ve Fethiye üniversitesi oluşturdu. Rektör Harmandar, Fethiye’de mimarlık fakültesi kurulmasını isteyen meslek kuruluşu temsilcilerinden bunun nedenini ortaya koyan bir rapor hazırlamalarını istedi.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformuna, Seydikemer’de bulunan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının da katılmasıyla platformun üye sayısı 15’ten 19’a yükseldi. Platformun ismine Seydikemer de eklendi.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Temmuz Ayı toplantısı 14 Temmuz 2016 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. Platformun önceki toplantısında alınan karar gereği toplantıya Seydikemer’de bulunan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Platformun ismine Seydikemer de eklenirken platformun üye sayısı 15’ten 19’a yükseldi. Platformun 32’inci toplantısı dönem başkanı Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş’in başkanlığında yapıldı. Toplantıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar ve Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Mete Atay da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını dönem başkanı Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş yaptı. Yetiş, konuşmasında platformun yapısına, işleyişine ve bu güne kadar ele aldığı konulara değindi.

Kendisinin de Fethiyeli olduğunu belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar, rektörlüğü süresince ilçelere önem verdiğini ifade eden Harmandar, üniversitelerin şehirlerin gelişiminde önemli olduğunu belirtti. Harmandar, “Üniversite geldiğinde kültür gelir, insan gücü gelir.” dedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Fethiye’de bulunan meslek yüksek okulu ve fakültelerin durumu hakkında bilgi veren Mansur Harmandar, hedeflerinin Fethiye’deki öğrenci sayısını 10 bine çıkartmak olduğunu, öğrenci sayısının bu yıl 4 bine yaklaşacağını kaydetti. Fethiye Ziraat Bilimleri Fakültesine de 2017 yılında öğrenci alınacağını kaydeden Harmandar, Sağlık Meslek Yüksek Okulunun fakülteye dönüşmesi için YÖK’ten Milli Eğitim Bakanlığına; bakanlıktan da Başbakanlığa yazının gittiğini ifade etti. Mansur Harmandar, Seydikemer’de yapımına başlanacak olan meslek yüksek okulunun da 2 bin öğrenci kapasiteli, fakülteye dönüşmesi muhtemel bir okul olduğunu kaydetti. Mansur Harmandar Fethiye Üniversitesinin kurulabilmesi için de ciddi siyasi ve halk desteğine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye’ye fakülte kurulması çalışmalarının 2011 yılında Harmandar’a yaptıkları bir ziyaretten sonra başladığını ifade etti. Arıcan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Fethiye’ye döndüğümüzde çalışmalara başladık. Bugünkü konuma gelmesine ciddi katkıda bulunduk. O gün başlayan çalışma bugün Fethiye Üniversitesinin açılmasına kadar geldi. Bunda rektör hocamızın ciddi katkıları oldu. inşallah hedefimize ulaşacağız.”

Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Erdoğan Gavcar da “Belediyemizden ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından ciddi destek aldık, çok teşekkür ediyorum. Parasal desteğe ihtiyacımız var. Binamızın bitmesi için bir milyon liraya ihtiyacımız var. Para değil; malzeme olarak. Fethiye halkı malzeme bağışı yaparsa o binamızı da tamamlayacağız.” diye konuştu. Gavcar, çok sayıda öğretim üyesinin Muğla’ya ve Fethiye’ye gelmek istediğini vurguladı.

Fethiye Belediye Başkan Vekili Mete Atay da Fethiye İşletme Fakültesinin Fethiye Belediyesi tarafından yapılan A Blokunun 2017 yılı mayıs ayında biteceğinin müjdesini verdi.

Fethiye İşletme Fakültesi Sekreteri Gürcan Kaya’da Fethiye İşletme Fakültesi kampüs alanı içinde kalan çok programlı lisenin mevcut fakülte eğitimine devam edilen Taşyaka Mahallesindeki bina ile değiştirilmesi önerisini dile getirdi. Bunun için geçmişte resmi başvuru yapıldığını ancak olumlu sonuç çıkmadığını kaydeden Gürcan Kaya, konunun yetkililer tarafından tekrar gözden geçirilmesi için Rektör Harmandar’dan talepte bulundu.

Mimarla Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Gürcan da Fethiye’ye mimarlık fakültesi kurulması önerisinde bulundu. Rektör Harmandar bu konuda Fethiye’ye özgü mimari yapının açıklandığı bir raporu kendilerine sunulması halinde bunun için çalışacaklarını ifade etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri olan aynı zamanda platformunda genel sekreterliğini yürüten Füsun Şahin, Fethiye Babadağ’a yapılan yamaç paraşütü sporu pilotluğunun bir meslek olması için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının önemli bir çalışma yürüttüğünü açıkladı. Füsun Şahin, “Burada koşullar oluşmuş durumda. Oda olarak yamaç paraşütü pilotluğunun meslek standartlarının oluşması için çalışma başlattık. Fethiye’de yamaç paraşütü pilotluğu üniversitemiz bünyesinde açılan bir bölümle verilebilir mi?” dedi. Konuya olumlu bakan Rektör Harmandar, konuyu spor akademisi ile görüşeceğini belirterek “Eğitimi verebiliriz. Bu konuda meslek yüksek okulu ya da bölüm açabiliriz” cevabını verdi.