GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMUNDAN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI BASIN AÇIKLAMASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMUNDAN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI BASIN AÇIKLAMASI

Haber Tarihi: 04.08.2016

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunuın Ağustos ayı olan toplantısı 4 Ağustos perşembe günü yapıldı. Toplantı 15 Temmuz darbe kalışmasına karşı yapılan basın açıklaması ile başladı. Platformun dönem başkanı Hakan Yetiş tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Kamuoyuna Duyurulur,

Malumunuz olduğu üzere, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişimi ile ülkemiz, büyük bir kaos ve yıkım sürecine sürüklenmek istenmiştir. Fakat ülkemiz; halkının, siyasi partilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, basın kuruluşlarının ve diğer tüm milli kurumlarının birlikte duruşu ve kararlı tutumu ile bu darbe girişimini önlemiştir. Türk halkı, 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlıkla demokrasiden yana tavır koymuştur.

Ülkemizde barış, özgürlük ve huzur ortamını tesis etmek için en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliktir. Bu tip darbe girişimleri, ülkemiz toprakları üzerindeki kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Kimsenin şüphesi olmamalıdır ki, gücümüzü ve kardeşliğimizi muhafaza ederek güçlü bir ulus olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz.

Bölgemizde, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olarak lanse edilen Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu olarak bizler, her türlü anti-demokratik girişimi, şiddeti ve baskıyı kınadığımızı kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunar; demokratik, laik ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’nde toplumsal huzur ve barışın sağlanmasına adına tüm değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağımıza dair net tavrımızı huzurlarınızda bir kez daha yinelemek isteriz.

Saygılarımızla,