GÜÇ BİRLİĞİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇ BİRLİĞİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Haber Tarihi: 08.06.2015

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıda spor turizmi ve Fethiye bölgesinin imar sorunları ele alındı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 2014 yılında Fethiye’de ortak akıl kültürünü oluşturmak amacına hizmet etmesi için kurulan Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu haziran ayı toplantısını yaptı. Toplantı, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir'in görev süresinin dolması nedeniyle Harita Mühendisleri Odası Başkanı Ali Kuştan başkanlığında yapıldı.

Toplantıda 4 gündem maddesi ele alındı

Toplantıda şu maddeler ele alındı:

Eşen Çayında profesyonel anlamda rafting vs su sporları düzenlenmesi, çayın kenarında kamping alanları, lokanta ve çay bahçeleri yapılması için planlama yapılmasının değerlendirilmesi,

Uzunyurt Mahallesinin Kabak Mevkii 2. Derece doğal sit alanı olması sebebiyle gelişme gösterememekte olup bu kapsamda koruma amaçlı imar planı yapılması hususunun değerlendirilmesi, ayrıca kabak koyuna inen stabilize yolun özel mülkiyetten geçmesi bazı sıkıntılar yarattığından bu hususunda değerlendirilmesi,

Kaya Köyünde askıya alınan bir türlü yapılamayan imar planı çalışmasının tekrar gündeme alınıp yetkili mercilerle tekrar görüşülmesi, Kaya Köyü tarihi evlerine yönelik restorasyon çalışması yapılmasının sağlanması yollarının etraflıca değerlendirilmesi konuları ele alındı. Platformun gündem maddeleri üzerinde çalışabilmesi için bilgiye ihtiyacı olduğuna; gerekli bilgilerin ilgili platform üyeleri tarafından hazırlanarak platform ile paylaşılmasına karar verildi.

Toplantıda, parlamento seçimleri sonrası bölge milletvekillerinin katıldığı bir toplantı düzenlenmesi ve platform çalışmalarının vekillere aktarılması kararı da alındı.

Toplantıda kruvaziyer iskele konusunda yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verilerek, ciddi bir aşama kaydedildiğine dikkat çekildi. Bakanlığın adı geçen yerlerle ilgili 1/1000'lik imar planına ihtiyaç duydukları, imar planının belediyeler ya da bakanlık aracılığıyla yapılabileceği belirtildi.  Platformun, çalışmaların hızlandırılması için işin takipçisi olması gerektiğine dikkat çekildi.