GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU KRUVAZİYER İSKELEDEN VAZGEÇMİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU KRUVAZİYER İSKELEDEN VAZGEÇMİYOR

Haber Tarihi: 27.01.2015

Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu üyeleri, Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret ederek Fethiye kruvaziyer iskele projesinin hayata geçirilmesi için destek istedi. Ankara nezdinde yapılacak çalışmaların Muğla Valisi Amir Çiçek'in önderliğinde yapılması görüşünde olan platform üyeleri, Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaretlerinde "Kruvaziyer İskeleyi sizin önderliğinizde kazandıralım" dediler.

Muğla Valisi Amir Çiçek, kruvaziyer iskelenin Fethiye'ye yapılması gerektiğine inandığını dile getirerek,  bölge milletvekilleri ile birlikte konuyu ilgili bakanlıklara taşıyacaklarını dile getirdi.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu üyeleri Dönem Başkanı ve Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FTSO Başkanı Akif Arıcan, Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu, Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, Pazarcılar Odası başkanı Adem Hıra, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş ve Fethiye Kruvaziyer İskele Fırsat Analizi Projesini yürüten ekip içerisinde yer alan 9 Eylül Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Yeşim Coşar ve Müh. Ayşe Danacı'dan oluşan heyet 26 Ocak Pazartesi Günü saat 15.00'de Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret ederek, kruvaziyer iskelenin yapılması için destek istediler.

Vali Amir Çiçek, kruvaziyer iskele yapılması için destek isteyen Güçbirliği heyetini oldukça sıcak karşıladı. Ziyarette FTSO Başkanı Akif Arıcan, kruvaziyer iskele için bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Kahramanmaraş'a tayin olan eski Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer döneminde Ankara ile başlayan yazışmalara da değinen Akif Arıcan "Bu işi yapan şirketlerde ilgi gösteriyor. Fethiye'ye kruvaziyer iskele projesinin rantabl olduğu akademik düzeyde yapılan çalışmayla kanıtlandı. Projenin Ankara'ya doğru anlatılması için gerekli çalışmaları sizin önderliğinizde yürütelim. Desteğinizi istiyoruz" diye konuştu.

Fethiye Kruvaziyer Liman Fırsat Analizi Projesi yürüten ekip içerisinde yer alan 9 Eylül Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Yeşim Coşar proje hakkında teknik bilgi vererek, Fethiye'nin başarılı olacağını örnekleriyle anlattı. çalışmanın proje olarak kalmasının anlamı olmadığına değinen Yeşim Coşar, bu aşamadan sonra bütçelendirilip, izinlerinin alınıp, projenin gerçekleştirilmesi gerektiğini, aksi taktirde proje olarak kalmasının anlamsız olacağını dile getirdi.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye'nin kruvaziyer iskele olmamasına rağmen tercih edilen bir liman olduğuna dikkat çekerek, zaman zaman gelen gemilerin filikalarla yolcu taşımasının sakıncalarına dikkat çekti. Arıkan, bakanlığın daha önce çalışma yaptığını da belirterek "Fethiyeli istiyor, bakanlık, istiyor, tüm kurum ve kuruluşlar istiyor. Her şey hazır helva yapacak kişiye ihtiyaç var. Sizin önderliğinizde bu çalışmayı başaralım" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek Fethiye'ye kruvaziyer iskelenin yapılıp yapılmaması konusunda gerçekleştirilen Fethiye Kruvaziyer İskele Fırsat Analizi Projesi çalışmasının önemli olduğunu belirterek "Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Değerlendirilmiş, çalışılmış, meslektaşım ilgili yerlere göndermiş. Olumlu bir görüş vermiş. Gelişme kapılarla olur. Bu havaalanı olur, liman olur, gar olur. Fethiye'de deniz var ve kurvaziyer turizmi için uygun olduğunu görüyoruz. Başa dönmeyeceğiz. Tekrar tartışılması gibi konular zaman kaybettirir. Bilimsel çalışması da yapılmış. Bölge milletvekillerimizle de birlikte yukarıya taşırız. Valilik olarak fayda analizi yaptırabiliriz, ikna edici olabilir. Fethiye ve bölge için önceliği olan bir yatırım. Tebrik ediyorum çok güzel bir çalışma yapmışsınız" diye konuştu.

Toplantıda gündeme gelen konulardan biri de kaya Köyü'nün ihalesi oldu. Kaya Köyü'nün bir bölümünün otel olarak ihale edilmesine karşılık yapılaşmayla ilgili hiç bir bilginin olmaması nedeniyle tepkilerin başladığı dile getirildi.  Muğla Valisi Amir Çiçek ise Kaya Köyü'nde gerçekleşecek yapılaşmayla ilgili olarak Bakanlığın bölge halkına brifing vermesi için girişim başlattı.