GÜÇBİRLİĞİ SORUNLAR İÇİN MUĞLA’DA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜÇBİRLİĞİ SORUNLAR İÇİN MUĞLA’DA

Haber Tarihi: 30.05.2014

Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri dün Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret ederek, bölgemizin çözüm bekleyen sorunları ile ilgili hazırladıkları dosyayı teslim ettiler. Güçbirliği üyeleri Vali Güvençer ve Başkan Gürün’den sorunların çözümünde destek istediler.

Ziyarete Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Dönem Başkanı ve FTSO Başkanı Akif Arıcan, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası başkanı Yaşar Bildirici, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Harita Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Ali Kutsan, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş katıldı.

İlk ziyaret Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e yapıldı. FTSO Başkanı Akif Arıcan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği’nin bir araya gelme amacı hakkında bilgiler vererek hazırlanan dosyayı Osman Gürün’e sundu. Oldukça samimi bir atmosferde geçen ziyarette Fethiye heyetinden sorunları dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, dile getirilen sorunlardan haberinin olduğunu belirterek Fethiye Limanının temizlenmesi konusunda bir kış geçirip DSİ tarafından ıslah edilen derelerin ne kadar rüsum getirdiğine bakılması gerektiğine dikkat çekti. DSİ ile görüşüp gerekirse derelerin ıslahının revize edilebileceğini belirten Gürün, “Önce rüsum gelişini durdurmalıyız, sonra temizlik yapılabilir” dedi. Kaya Köyü’nün imarının bir an önce gelmesi gerektiğinin belirtilmesinin ardından Kaya Köyü’nün imarının gelmesi taraftarı olduğunu belirten Osman Gürün, “Kaya’nın imarı verilmelidir. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için de bir an önce imar planı açıklanmalıdır. İnsana rağmen, insan hayatını kısıtlayarak koruma olmaz. Ancak bölgenin değerlerinin de korunması, gözetilmesi gerekir” diye konuştu.

Daha sonra Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i de mekanında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Hazırlanan dosyayı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e sunan FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği’nin bir araya gelme amacı hakkında bilgiler verdi. Meslek Kuruluşu Güçbirliğince belirlenen sorunları ileten Akif Arıcan çözümü konusunda destek istedi. Ziyarette Fethiye Limanının temizlenmesi, tekne sayısının sınırlandırılması, Ölüdeniz’in arıtmasının yetersizliği, Yat Çekek Yerinin taşınması, Kaya Köyü’nün imarının olmaması nedeniyle yaşanan sorunlar gündeme geldi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek meslek kuruluşlarının bir araya gelmesini desteklediğini söyledi. Tekne sayılarının sınırlandırılması düşüncesine katıldığını belirten Güvençer, sayının fazla olması nedeniyle çeşitli sorunların yaşandığına dikkat çekti. Kaya Köyü’nün imarı konusunda da Bakanlık düzeyinde çalışacaklarını ifade etti.