“Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Beratı” belgeleri sahiplerini buldu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

“Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Beratı” belgeleri sahiplerini buldu

Haber Tarihi: 24.12.2010

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğünce başlatılan “Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Beratı”  projesinin, ilçemizde faaliyet gösteren işyerlerinin teknik ve hijyenik açıdan gıda mevzuatında belirtilen asgari koşulların üzerinde özel bir gayret göstermesini teşvik etme amacını taşıdığı belirtildi. Projeye başvuran işletmelerin denetimden geçirilmesi için, İlçe Tarım Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, Karaçulha Belediye Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan seçilen temsilcilerin katılımlarıyla Denetim Komisyonu oluşturulduğu açıklandı.

Projeye süt ürünleri ve üretim sektörü grubundan başvuran “Gürler Süt ve Süt Ürünleri“   ile Toplu Tüketim ve Satış sektörü grubundan başvuran “Özsüt Fethiye Şubesi” proje kapsamında belirlenen inceleme kriterlerini karşılamaları ve işletmelerinin eksikliklerini giderip tamamlamaları ile birlikte ilçenin güvenilir ve hijyenik gıda üretimi yapan işletmeleri olarak “Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Beratı” belgesini almaya hak kazandılar.

İşletmelere Berat belgelerini vermek üzere düzenlenen ödül töreni, sayın Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, İlçe Tarım Müdürü Ş.Fırat Erkal, Sağlık Grup Başkanı Öztürk Ünal, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Tuna ile birlikte denetim komisyonu ekibinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Gürler Süt İşletme Müdürü Okan Küçükzengin ve Özsüt İşletme Müdürü Lütfü Özer ile birlikte Tufan Evrenesoğlu’na beraat belgelerini  takdim eden Fethiye Kaymakamı sayın Mehmet Ali Karatekeli, “yapılan değerlendirmeler sonucu hak edilen bu belgenin diğer işletmelere örnek teşkil etmesi, özendirici olması ve işletmelerin hijyenik ve sağlık şartları açısından bu belgeyi almalarının işletmelerin markalaşması adına çok önemli” olduğunu ifade etti. Belgeyi alan her iki işletme müdürü de kazandıkları bu ödülü korumak adına daha özenli ve dikkatli çalışıp diğer işletmelere örnek olacaklarını ve ödül almaktan ziyade sağlıklı üretim ve sunum yapmanın önemli olduğunu vurguladılar.

Başta Tarım İlçe Müdürlüğü olmak üzere, bu ödülü almaya hak kazanan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden Gürler Süt işletmesi ile Özsüt işletmesi ve tüm ekibini ticaret ve sanayi odası olarak kutladığımızı belirtmek isteriz.