HALK EĞİTİMİ PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HALK EĞİTİMİ PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Tarihi: 26.08.2016

Yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması başlıklarını içeren İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş birliği Komisyonu Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantı Fethiye Kaymakamı Sayın Ekrem Çalık başkanlığında yapıldı. Hayat boyu eğitim kavramı çerçevesinde ilçemizde verilen kurs ve eğitimlerin önemine değinen Kaymakam Ekrem Çalık, toplumların gelişmesinin eğitim seviyesi ve üretimin artmasına bağlı olduğunu belirtti. Fethiye'de tüm kurumların imkânlarını değerlendirerek her şekilde eğitim verebileceğini; istihdam, ara eleman ya da hobi amaçlı kursların ilçe merkezinde ve özellikle kırsal alanda artması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Ekrem Çalık, çevre kirliliği, insana saygı, ortak değerler, engelliler, kadınlara pozitif ayrımcılık ve trafik konularının paket halinde eğitimlerde yer almasını, ortak değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, ülkemizin önemli sorunlarından birisi olan ara eleman ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Oda üyelerinin satış pazarlama, turizm sektörlerinde ara eleman açığı olduğunu vurgulayan Akif Arıcan, bu konuda oda olarak eğitim düzenlediklerini ve projeler yürüttüklerini ifade etti. İş dünyasının ara eleman ihtiyacını karşılamak için TOBB ve ilgili bakanlıklar arasında imzalanan protokoller doğrultusunda, Fethiye’de, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen projeler hakkında da bilgi verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, istihdama yönelik faaliyetler, kişilerin gelir elde edebileceği kurslar ve inovasyon temasının önemi hakkında görüşlerini bildirdi. Çoklu işbirliklerinin önemi ve var olan tüm imkânların vatandaşlara sunulması gereğinden bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan; hayat boyu eğitim kavramının yaygınlaştığını belirtti ve bu sürece katkı sağlayan kurumlara teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cağaz tarafından Merkezin faaliyetleri, kursiyer sayıları, kurs türleri ve özelliklerini ayrıntılarıyla anlattı.

Fethiye Ticaret ve Sanayim Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Oda muamelat memuru Özge Ertürk Hakanoğlu'nun katıldığı toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Şen, İlçe Jandarma Komutanlığından Metin Çalışkan, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni temsilen bölüm başkan vekili Özcan Aygün, İlçe Müftü Vekili Ramazan Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü İsa Eseoğlu, Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Mustafa Karakan, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Merkez Atatürk İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Ali Koyuncu, Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, Fatih Anadolu Lisesi Müdürü İzzet Demirci, Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Dostabakan, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yıldız Özeren, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Baki Burucu, Melsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçu, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tevfik Engin, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan Kuşgöz, FETAV Müdürü Dilek Dinçer de katıldı.