HARMANDAR:"BİNALARIN TEMELİ ATILIYOR." - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HARMANDAR:"BİNALARIN TEMELİ ATILIYOR."

Haber Tarihi: 24.06.2014

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü  Prof Dr.Mansur Harmandar, Muğla Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi ile ilgili çalışmaları yerinde görmek amacıyla geldiği İlçemizde, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret ederek, Üniversitenin yaptıracağı iki bloğun ihalesinin tamamlandığını, temelinin önümüzdeki hafta atılacağını söyledi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, olayı sevinçle karşılayarak, Fethiye İşletme Fakültesi binalarının 2015 yılı içerisinde tamamlanacak olmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Muğla Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden seçilen Mansur Harmandar ayağının tozuyla, Fethiye İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksekokulları için yapılan çalışmaları incelemek için İlçemize geldi. Beraberinde Muğla Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Bayram Bozyiğit ve Fethiye İşletme Fakültesi Sekreteri Gürcan Kara ile FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret eden Mansur Harmandar, yapımını üstlendikleri iki bloğun ihalesinin tamamlandığını, kısa bir süre içinde temel atılarak inşaatının hızla tamamlanacağı müjdesini verdi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile binaların yapımı gibi konularda görüş alış verişinde de bulunan Mansur Harmandar, iki bloğun yaklaşık 7 milyon 500 bin liraya mal edileceğini belirterek inşaatın da 430 günde tamamlanacağını söyledi.

Mansur Harmandar açıklamasında “Fethiye ülkemizin en güzel ilçelerinden birisi. Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle geleceği olan bir ilçemiz. Biz Fethiye’mizi bir üniversite kenti yapmayı amaçlıyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak Fethiye’de şu anda 4 kurumumuz var. Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksek Okulunda 1200 öğrencimiz var. Sağlık Yüksek Okulumuz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuz var. Binalarının yapımı başlayan Fethiye İşletme Fakültemiz var. Amacımız bu kurumları güçlendirmek. İşletme Fakültesi ile ilgili tüm projeler çizildi, 4 bloğun yapılması ile ilgili tüm ihale işlemleri tamamlandı. Önümüzdeki hafta yer teslimini yapacağız. 430 Günde tamamlanacak. 2015 Yılı içerisinde tamamlamayı ve İşletme Fakültesini açmayı arzu ediyoruz. Bunun için buradayız. Çalışmaları yerinde inceleyip, aksaklıklar varsa onları izlemek, kurumlarla işbirliği yapmak için buradayız. En iyi çalıştığımız yerlerden birisi Fethiye. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Bey burada. Teşekkür ediyoruz bu zamana kadar hiçbir konuda bizi geri çevirmedi.  Gayretleri nedeniyle arsa tahsisini kısa sürede tamamladık. Şimdi inşaatlar başladı. 2015 yılı içerisinde yeni binalara taşınırız diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye İşletme Fakültesi’nin inşaatlarının başlaması ve 2015 yılı içerisinde tamamlanacak olmasını mutlulukla karşıladığını belirterek “FTSO olarak tüm arkadaşlarımızla Fethiye İşletme Fakültesinin bir an önce hayata geçmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu çabamız Rektörümüzle görüşüp Fethiye’mize bir fakülte açalım dediğimiz günden bu güne kadar devam ediyor. Geldiğimiz noktada 4 bloğun yapımı da başlıyor. Fethiye Belediyesi temelini attı. Haftaya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi temel atacak, bizde kurmuş olduğumuz dernek ile birlikte önümüzdeki günlerde binanın kaba inşaatını yapmak üzere temelini atacağız. 2014 Yılı sonuna kadar binanın kaba inşaatını tamamlayacağız. Kalan ince kısmı da yardımlarla tamamlayacağız. Fethiye kamuoyu ne kadar sahip çıkarsa o kadar çabuk tamamlarız. Fethiye İşletme Fakültesinin ilçemize ciddi anlamda ekonomik ve sosyal katkısı olacak. İleride yapılacak fakültelerin de temelini attık. Ben umut ediyorum ki ileride Fethiye’de 10- 15bin öğrenci olacak. Bu ilçemize getireceği sosyal katkının yanında ciddi bir ekonomik katkı da sağlayacak. Böyle bir çalışmanın içerisinde olduğumuz için çok mutluyum” diye konuştu.