HASAN ÖZYER VE NİHAT ÖZTÜRK`TEN ODAMIZA ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HASAN ÖZYER VE NİHAT ÖZTÜRK`TEN ODAMIZA ZİYARET

Haber Tarihi: 17.03.2016

AK Parti Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün FTSO ziyaretinin gündemini Fethiye İşletme Fakültesi oluşturdu.

Arıcan, FTSO Yönetim Kurulu olarak Fethiye İşletme Fakültesinin bir an önce bitmesi için bir milyon lira bağış yapılması kararı aldıklarını söyledi.

Özyer İşletme Fakültesinin binalarının bitirilmesinin önemine dikkat çekti.

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, 16 Mart Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. FTSO yöneticileri ile görüşen milletvekilleri, FTSO tarafından yürütülen Fethiye İşletme Fakültesi ve Babadağ Teleferik Projesinin mevcut durumu hakkında bilgi aldı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer ve Nihat Öztürk 16 Mart Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’e AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci ve Fethiye İlçe Başkanı Kadir Saruhan ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Milletvekillerini FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, YK Üyesi Selamettin Yılmaz karşıladı. Görüşmenin gündeminde FTSO tarafından yürütülen Babadağ Teleferik Projesi ile Fethiye İşletme Fakültesi vardı. Akif Arıcan, projelerin mevcut durumu ile ilgili Milletvekillerine bilgi verdi.

Toplantıya FTSO Yöneticilerinden Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Burhanettin Tuna ve Günay Özütok, Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz da katıldı.

Akif Arıcan, FTSO tarafından yürütülen Kruvaziyer Liman, Babadağ Teleferik Projesi, Fethiye İşletme Fakültesi gibi projelerin hayata geçirilmesi halinde bölge ekonomisinin iki katına çıkacağını ifade etti. Arıcan, Fethiye bölgesinin gelişmesinin yalnızca bu bölgeyi değil; verdiği vergilerle tüm ülkeyi olumlu etkileyeceğini ifade etti.

Vekil Hasan Özyer, Fethiye İşletme Fakültesi’nin bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurgu yaptı. Özyer, Fethiye’de açılması Bakanlar Kurulu tarafından da karar verilen fakültelerden birinin binasının kendisi tarafından yapılacağının da sözünü verdi.

FTSO’an fakülteye 1 milyon lira bağış

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye İşletme Fakültesinin Fethiye Yükseköğrenim Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından yaptırılan bir bloğunun kapa inşaatının tamamlandığını ifade etti. Binanın iç donanımının 2 milyon lira olduğunu belirten Arıcan, FTSO Yönetimi olarak Oda bütçesinden bir milyon lira verme kararı aldıklarını, Oda meclisinin de onaylaması halinde bu bağışı yapacaklarını belirtti. Arıcan, 3-5 bin üniversite öğrencisinin yaşamasının şehre ekonomik ve sosyal olarak ciddi katkı sağlayacağını dile getirdi. Bu bağışın yapılması halinde FTSO’nun Fethiye İşletme Fakültesi için yaptığı toplam bağış 1 milyon 200 bin liraya ulaşacak.

Babadağ Teleferik Projesi hızla devam ediyor

Akif Arıcan, çalışmaları devam eden Babadağ Teleferik Projesi hakkında da milletvekillerine bilgi verdi. Arıcan, Babadağ Teleferik Projesi için Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapılan görüşmelerde vekillerin desteğini istedi.

Milletvekili Nihat Öztürk, bölgeye yatırımların gelişmesi, yatırım imkânlarının kolaylaşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.