Havuz Operatörlüğü Kursu Başlıyor - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Havuz Operatörlüğü Kursu Başlıyor

Haber Tarihi: 06.04.2010

Havuz operatörlüğü kursuna katılmak isteyen kişilerin ön kayıt başvurularını Fethiye Halk Eğitim Merkezi`ne yapmaları gerekmektedir. Kurslar yeterli katılımcı sayısına ulaşılması halinde başlatılacaktır.

Detaylı bilgi için : FETHİYE HALK EĞİTİM MERKEZİ

TEL:0252 614 11 09

FAKS: 0252 612 54 73

HAVUZ OPERATÖRLÜĞÜ SERTİFİKA PROGRAMI

EĞİTİMİN AMACI: Programın amacı, havuz suyundan kaynaklanan hastalıkların en aza indirilmesi, havuz suyu niteliğini, sağlık, güvenilirlik ve estetik açıdan doğru ve sürekli(kesintisiz) olarak insan sağlığı açısından problemsiz hale getirme işlemini  yapabilen Havuz Operatörü yetiştirmektir.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ:

·Suyun Özellikleri

·Suyun Hazırlanması ve Dezenfeksiyonu için gerekli olan malzemeler

·Su Hazırlığı Metod Kombinasyonları ve Temel İlişkiler

·Su Özelliğinin Kontrolü

·Havuz Tipleri ve Su Hazırlık tesisi (Filtrasyon) kapasitesinin bulunması

·Akış ve Dağıtım Sistemi

·Havuz Suyunun Isıtılması

·Makineler, inşa elemanları ve diğer donanımlar

·Korozyondan Korunma

·Otomasyon

·Havuz içi kaplaması ve havuz temizliği

·Denge (Rezerv) deposu hacminin bulunması

·Havuz teknik yan odalarının planlanması ve yapılışı

·Yüzme havuzlarının işletilmesi

·Havuz yapımı ve teslimi için talepler

KATILIMCI GRUBU: Konaklama sektöründe faaliyet gösterenler, bu konuda ihtiyacı olduğu belirlenen veya bizzat talep eden herkes.

SÜRE: 30 SAAT